Löydä kuvittaja

Laura Salama

Olen Laura Salama, helsinkiläinen kuvittaja. Pääasiassa teen mustavalkoista; tussilla, musteella, kaikenmoisilla kynillä, laveeratenkin ja jopa metalligrafiikan välinein sekä puupiirtimin. Värillistä syntyy, jos on tarvis, esimerkiksi jos jonkun laajemman mv-projektin oheen kaivataan 1-2 värillistä kuvaa.
Olen kuvittanut useamman Helsinki-aiheisen kirjan. Kaupunkimiljöön piirtäminen tarkasti havainnoiden, ihmisineen ja näkymineen, on ominta osaamisaluettani ja intohimoni. Kaupunginosakirjojen ja paikallishistorioiden kuvittaminen kiinnostaa niin ikään ja edelleen.

Väliin relaan tekemällä pilapiirroksia, grafiikkaakin. Viimeksi mainittu on niin hidasta tehdä, etten ole sitä useinkaan tehnyt kuvituksena, vaan myynyt töitä yksityisnäyttelyissä.


Olen kuvittanut kirjoja, kirjojen kansia, lehtiä, internetsivustoja ja esitteitä.

Arkkitehtuuria, kaupunkeja, kaupunginosia ja paikallishistoriaa käsittelevien kirjojen sekä muiden julkaisujen kuvittaminen piirtäen on ominta osaamisaluettani. Myös humoristiset, ekspressiiviset, naivistisetkin kuvitukset tulevat kyseeseen.
Tilaajan toiveita pyrin kuuntelemaan ja toteuttamaan työt siten, että sekä tilaaja että tekijä ovat tyytyväisiä.

Kustannusosakeyhtiö Reuna, kustannusosakeyhtiö Nastamuumio, Västnyländska kultursamfundet r.f., Oy Fiskars ab, ravintola Kuparipaja, Etelä-Uusimaa, Länsi-Uusimaa, Kirkkonummen Sanomat, SVA-konsultointi. Edellisten ohella yksityisiä kirjailijoita. Lisäksi omien kirjojeni kuvitukset.