Löydä kuvittaja

Netta Lehtola

Tervehdys! Olen Netta (s. 1996), Turusta kotoisin oleva kuvittaja ja graafinen suunnittelija, joka asuu tätä nykyä Helsingissä. Aloitin lastenkirjojen kuvittamisen jo graafisen suunnittelun opintojeni aikana, ja olen sen jälkeen kuvittanut useita teoksia, sekä työskennellyt pelialalla visuaalien ja UI-suunnittelun parissa. Kuvittajana inspiroidun tällä hetkellä vanhoista kuvakirjoista, kansantaiteesta, retrojulisteista ja luonnosta.

Ensimmäinen kuvittamani kirja Kettujuttuja (WSOY, 2019) oli Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokas, ja myös muutamat myöhemmät kirjat ovat olleet ehdolla Runeberg Junior ja Arvid Lydecken –palkintojen saajiksi. Kuvittamiani kirjoja on myös käännetty useammalle kielelle, mm. Koreaksi, Tanskaksi ja Ukrainaksi.
Työkielinäni toimivat sekä Suomi että Englanti.

Rakastan luoda ilmaisuvoimaisia kuvituksia, jotka resonoivat katsojan kanssa. Vahvuuteni on hahmoissa, mutta nautin myös vahvojen tunnelmien luonnista. Työskentelen pääosin digitaalisesti, mutta pyrin usein imitoimaan perinteisiä maaleja ja niiden tekstuureja. Kokemukseni on vahvasti kirjojen parissa, mutta olen kiinnostunut kaikenlaisista projekteista!

WSOY, Passion Planner, S&S, Karisto, Autismiliitto, Vegaaniliitto