Heippa, Olen Nina Haiko, ja rakastan värejä. Kaikenlaisia värejä: kirkkaita, vaaleita, erilaisten väriyhdistelmien tekoa ja tunnetilojen ilmaisua väreillä. Usein kuvissani välittyy lämpö, huumori ja myötätunto, myös seikkailunhalu. Minulle tärkeitä arvoja ovat oikeudenmukaisuus, tasa-arvo, lasten ja eläinten oikeudet sekä ilmastoasiat.

Kuuntelen asiakkaan toiveet tarkasti. Teen kuvituksia lehtiin, satukirjoihin, oppikirjoihin, esitteisiin, julisteisiin, tapahtumiin ja yhdistyksille. Olen saanut tehdä ihania yhteistyöprojekteja syventyen taideterapiaan, peleihin ja nukketeatteriin. Suunnittelen myös kuoseja.

Myyn maalauksiani tauluiksi koteihin. Löydät myynnissä olevat uniikit työni Pinterest-linkistäni sekä Instagram-tililtäni, käyhän vilkaisemassa.

Olen saanut edustaa Suomea useissa kansainvälisissä kuvitusnäyttelyissä, kuten It's Always Tea-Time 2015–2021, Tallinn Illustration Triennial ja Bratislava Illustration Biennial. Työkieleni ovat suomi, englanti ja ruotsi.

Vahvuuteni ovat tunteiden ja tunnelman ilmaisu ja värien käyttö. Teen myös yksityiskohtaisia, karttamaisia kuvia, jotka ovat olleet tosi tykättyjä.

Maalaan kuvani käsin, jotta niissä on lennokasta energiaa ja eläväistä tekstuuria, ja asiakkaille työt kulkevat kuvatiedostoina, jotka skannaan painolaatuisella taideskannerillani. Tarvittaessa käsittelen kuvatiedostoja.

Hasan and Partners, Cloetta Fazer, Svenska Teatern, TAITO-lehti, VIOLA ry - irti väkivallasta, Ensi- ja Turvakotien Liitto, Lasten Keskus, Kirjapaja, WSOY Pro, Sanoma Pro, Kustannus-Puntsi, Iitin Musiikkijuhlat, KUULAS kansainvälinen teatterifestivaali, Kirkko Helsingissä, Lasten kirkko -lehti, TAKU ry Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö

"On ollut ihmeellinen yhteensattuma löytää kuvittaja, joka loihtii alun perin nukketeatterille kirjoittamistani tarinoista vahvoja myyttisiä maailmoita, värikylläisiä ja lumoavia. Persoonallista huumoriakaan unohtamatta. Nina on kuvillaan näyttänyt tarinoistani asioita, joita en itse olisi huomannut. Sitä on parhaimmillaan kuvittajan ja kirjoittajan yhteistyö. Kiitos siitä Nina!"

– Oili Sadeoja, käsikirjoittaja, ohjaaja ja näyttelijä

”Ninan kanssa on ollut mukava tehdä yhteistyötä ja hänen kuvitusjälkeen on ollut helppo luottaa. Hän hallitsee hyvin värien käytön ja ehdottaa rohkeasti myös omia ideoita.”

– Elina Johanna Ahonen, Taito-lehden AD (2017–2022)