Löydä kuvittaja

Siru Tirronen

Hei! Olen Siru Tirronen (TaM/HuK) ja kuvitan virtuaalisia todellisuuksia ja luonnon monimuotoisuutta.

Teen kuvituksia digitaalisesti (digitaalinen maalaus ja vektrografiikka) ja olen erikoistunut editoriaalisiin kuvituksiin. Olen tehnyt kuvituksia verkkomedioihin, lehtiin, järjestöjen hankkeisiin ja kirjaprojekteihin. Tyylini on värikäs ja realistinen ja minua inspiroi sarjakuvat, pelit ja populaarikulttuurin ilmiöt. Käytän useampaa tyyliä, joista yhdessä tilaajan kanssa valikoidaan työlle sopivin.

Toimin kuvittajana Osuuskunta Lilithin kautta. Asiakastöissäni olen erikoistunut visualisoimaan luontoa ja kestävän kehityksen tematiikkaa sekä erilaisia mediakulttuurin ilmiöitä. Tulevaisuudessa haluan tuoda töissäni esille vielä enemmän mielenterveyteen ja pelikulttuurin liittyvää keskustelua ja ilmiöitä ja osallistua pedagogisten materiaalien visualisoimiseen.

Kuvittajana olen erikoistunut vaikeiden yhteiskunnallisten aiheiden visualisoimiseen ja osaan käsitellä vaikeitakin asioita sensitiivisesti, mutta informatiivisesti. Töissäni pyrin luomaan yhtenäisen kuvasarjan, joka kertoo tarinan. Tarinankertomisessa hyödynnän erilaisia hahmoja ja pidän vahvuutenani erilaisten hahmojen luomisen, jota hyödyntäisin tulevaisuudessa mielellään enemmänkin.

Kansallinen Audiovisuaalinen Instituutti (KAVI Uudet lukutaidot -hanke), Aalto-yliopiston ylioppilaskunta (AYY), Maailman kuvalehti, Luonnonsuojelija -lehti, Kansan Uutiset, Kansanvalistusseura (KVS), Kirkkohallitus ja XAMK