Löydä kuvittaja

Tuomas Kärkkäinen

Terve! Olen Tuomas Kärkkäinen, helsinkiläinen kuvittaja ja lastenkirjailija. Käsittelen töissäni usein yhteiskunnallisia teemoja käyttäen graafista muotokieltä ja voimakkaita värejä sekä yllättävää huumoria. Suhtaudun leikkisän kriittisesti ympäröivään maailmaan. Saan usein asiakkailta kiitosta siitä, että löydän uusia näkökulmia käsittelemiini aiheisiin.

Rakastan musiikkia, kirjallisuutta ja hämäriä popkulttuuriviittauksia. Olen vahvasti sitä mieltä, että kuvituksista on tehtävä entistä enemmän myös aikuisten juttu – ja toisaalta, että lapset ansaitsevat vähintään yhtä korkealaatuista kulttuuria kuin aikuiset.

Työskentelen suomeksi ja englanniksi. Vaikka arvostan sitä, että ammattitaitooni luotetaan, parhaat projektit versovat yhteistyöstä pienen ja omistautuneen tiimin kesken. Olen tottunut tiukkoihinkin aikatauluihin, ja käytännön asiat sopimuksista laskutukseen sujuvat pulmitta.

Olen luova ideoija ja konseptoija, vahvuutenani erityisesti journalistinen kuvitus. Teen mielelläni myös brändikuvituksia ja vaikkapa kuosisuunnittelua tai yksinkertaista animointia omille kuvituksilleni. Työskentelen tätä nykyä jokseenkin täysin digitaalisesti, mutta kiinnitän jatkuvasti huomiota siihen, että tyylini pysyy eloisan lämpimänä.

Pori Jazz, Helsingin Sanomat, Helsingin kaupunki, Suomen Kuvalehti, Viinilehti, Aalto-yliopisto, S&S, Tammi, Huhtamäki, Sievo, Pure Waste, Studio CYL