Kuva & kirja -seminaari Tampereella 18.11.2021

Ajankohta

8.11.2021

Sijainti

Tampere

Pääsy

Tapahtumat

Miten kuva ja teksti kertovat tarinaa yhdessä? Miten kuvittajan, kirjailijan ja kustantajan yhteistyö toimii parhaimmillaan?

Kuvittajat ry ja Lastenkirjainstituutti järjestävät Kuva & kirja ‒ Kuvitustaide ja kuvakerronta lastenkirjallisuudessa -seminaarin Tampere-talossa 18.11. klo 10‒16. Seminaari on suunnattu kaikille kuvakirjoista kiinnostuneille: kuvittajille, kirjailijoille, kirjallisuusalan ammattilaisille, tutkijoille ja opiskelijoille sekä kirjastotyöntekijöille. Lämpimästi tervetuloa verkostoitumaan ja keskustelemaan kuvakirjallisuuden nykytilasta ja tulevaisuudesta alan tutkijoiden, kriitikoiden ja kirjallisuus- ja kirjastoalan edustajien kanssa!

Puheenvuoroissa kuullaan sekä kuvan että tekstin ammattilaisten näkemyksiä kuvakirja-alasta. Luvassa on innostavia kuvittaja- ja tutkijapuheenvuoroja, kirjavinkkauksia ja paneelikeskustelu kuvakirjakustantamisesta. Lisäksi seminaarissa julkistetaan Lastenkirjainstituutin Lastenkirjan kuvitustaide -hankkeessa tuotettu kuvittajabibliografia. Seminaarin jälkeen on tilaisuus tutustua samassa rakennuksessa Muumimuseon Camilla Mickwitz -näyttelyyn. Ilta jatkuu kuvittajien ja kirjailijoiden verkostoitumistilaisuudella, jonka ilmoittautuminen on auki 16.11. saakka. Lisätietoa verkostoitumistilaisuudesta.

Seminaari on kuvittajille ilmainen – Kuvittajat ry maksaa jäsentensä osallistumismaksun. Tilaisuutta ei striimata tai tallenneta.

Ilmoittautuminen on päättynyt

Huom! Kuvittajat ry:n jäsenten ilmoittautuminen on sitova. Jos peruutus on kuitenkin pakollinen ilmoita siitä asta.boman @ kuvittajat.fi.

Ohjelma 

9.30–10.00 Aamukahvit ja ilmoittautuminen
10.00–10.05 Seminaarin avaus
10.05–11.00 Lastenkirjan kuvitustaide -bibliografian julkistus, tutkija Päivi Nordling, Lastenkirjainstituutti & Miksi kirjoitamme kuvituksen historiasta väärin? tietokirjailija ja esseisti Ville Hänninen
11.00–11.30 Kuvituskuvan syntyprosessi ja tekniikkavalinnat, kuvittaja Anna Sailamaa

11.30–12.30 Lounas (omakustanteinen)

12.30–13.00 Ruusu ja merenneito: Kuvakirjataiteilijan matka, kuvittaja Marika Maijala
13.00–14.00 Kustantamossa kuva ja teksti löytävät toisensa – näkökulmia kuvakirjakustantamiseen – paneelikeskustelu. Paneelikeskusteluun osallistuvat Mirjam Ilvas (S&S), Atso Mäkelä (Kustannus-Mäkelä), Päivi Kaataja (WSOY) ja Reka Kiraly (Etana Editions) ja sen moderoi Kuvittaja-lehden päätoimittaja Henna Hietamäki.

14.00–14.30 Kahvitarjoilu

14.30–15.15 Lastenkirjan kuvitus vie nyt rohkeasti tarinoita eteenpäin – katsaus kiinnostaviin kotimaisiin uutuuksiin, kriitikko, tutkija Päivi Heikkilä-Halttunen
15.15–15.45 Taianomainen arki Camilla Mickwitzin kuvakirjoissa, FM, äidinkielenopettaja Kati Seppälä
15.45–16.00 Loppusanat

Kiinnostuneille ohjelmassa seminaarin jälkeen:
klo 16.15 Opastus Muumimuseon Camilla Mickwitz -näyttelyyn (sisäänpääsymaksun hinnalla).
Ilta jatkuu kirjailijoiden ja kuvittajien verkostoitumistapahtumassa lähistöllä Ravintola Telakan kakkoskerroksessa. 

Tutustu seminaarin puhujiin täällä!

Yhteistyössä

Seminaari on rahoitettu osin Kopioston keräämillä tekijänoikeuskorvauksilla.

Kuvitus: Anne Vasko: Ponin häntä – Etana editions, 2021