Portfolioiden UKK – Usein kysytyt kysymykset

Kysy matalalla kynnyksellä portfolioista!

Jos tiedät että tilisi on aktivoitu, mutta et silti pääsee muokkaamaan portfoliota, kokeile sulkea ikkuna ja aloita uusi istunto. Kyseessä voi olla bugi, jota ei ole saatu korjattua, pahoittelut. Sivuston rakentaja on havainnut kirjautumishaasteen Chrome-selainta käytettäessä, mutta ongelman perimmäistä syytä ei tiedetä vielä.

Vaikuttaa siltä, että tehdyt muutokset näkyvät julkisessa portfoliossa viiveellä. Joskus viive on ollut ilmeisesti useita tunteja. Yritämme sivuston rakentajan kanssa selvittää, kuinka pitkä viive voi olla ja voiko sille tehdä jotain. Omasta viivehavainnostasi voi kertoa esim. palautelomakkeella. Kerro myös, jos esim. päivän odottelun jälkeen vain osa teksteistä näkyy julkisessa portfoliossa. Kiitos!

Tekstit ja kuvat tallentuvat sivun alalaidassa olevasta Tallenna muutokset -painikkeesta. Tallenna muutokset ennen kuin vahvistat julkaisun tilan sivun ylälaidassa. Otathan tekstit talteen myös toiseen tiedostoon, ettet menetä niitä, jos tallennuksessa on ongelmia.

Ideaalit kuvakoot sivuston suunnittelijan mukaan ovat 1080 x 1350 px, 1080 × 720 px, 1080 x 1920 px, 1920 x 1080 px, 2560 x 1440 px. Voit kuitenkin lisätä portfolioosi muunkin mallisia kuvia, esimerkiksi neliöitä.

Sivuston rakentaja kertoo, että videoiden raahaamiseen haasteet on saatu voitettua 26.6.23. Ongelmat videoiden raahaamisessa johtuivat WordPressin sisällä olevasta ohjelmointivirheestä. Jos ongelmia kuitenkin yhä ilmenee, ole yhteydessä info@kuvittajat.fi.

Sisäisessä testauksessamme salasanan vaihto linkin kautta on onnistunut. Kaikilla linkki ei ole kuitenkaan toiminut, viesti on mennyt roskapostiin tms. Sivuston rakentaja pyrkii korjaamaan tilanteen mahdollisimman pian. Salasanan voi tarvittaessa pyytää myös os. info@kuvittajat.fi.

Sivuston rakentaja ei suosittele jpeg-muodon lisäämistä: jpeg-kuvien laatu kärsii, kun ne pakataan sivuston nopeus huomioiden pienempään kokoon & jpeg ei tue läpinäkyviä kuvia.

Esim. Vimeo- tai Youtube-upotus linkillä on suositeltu muoto – tiedosto on silloin pieni, eikä hidasta portfolion latautumista. Myös mp4-videoita voi ladata portfolioon.

GIF-muodossa animaatio pyörii myös portfolion perusnäkymässä, jossa projektit ovat vieri vieressä. Videoita sen sijaan pitää klikata, jotta ne alkavat pyörimään. GIF-muotoiset animaatiot erottuvatkin kivasti muista projekteista!

Portfolio-ohjeet on lähetetty sähköpostilla. Päivittyvä ohje docs-tiedostona löytyy tästä.

Portfolio instructions can be found in English here. For personal assistance, please contact Stella Sironen: stella.sironen@kuvittajat.fi, 044 766 0616.

Suurin osa avainsanojen kanssa ilmenneistä ongelmista on saatu selvitettyä kehittäjän kanssa 6.9.2023. Avainsanan voi valita suomeksi, englanniksi tai molemmilla kielillä – järjestelmä ymmärtää sen joka tapauksessa. Helpointa on valita avainsana yhdellä kielellä – järjestelmä linkittää sen automaattisesti toiseen kieleen ja näyttää avainsanat oikein eri kieliversioissa.

Ota yhteyttä!

Kysymyksiin portfoliosivujen kuvista ja teknisistä ominaisuuksista vastaa tiistaista perjantaihin Kuvittajat ry:n jäsensihteeri Emilia Alm: emilia.alm@kuvittajat.fi (myös info@kuvittajat.fi), 044 987 9257.

Teksteihin liittyviin kysymyksiin vastaa maanantaista torstaihin Kuvittajat ry:n projektipäällikkö Jonna Rantamäki: jonna.rantamaki@kuvittajat.fi, 044 901 5994 ja maanantaista perjantaihin projektikoordinaattori Stella Sironen: stella.sironen@kuvittajat.fi, 044 766 0616.

Tavoitat meidät myös palautelomakkeen kautta.