Portfolioiden UKK – Usein kysytyt kysymykset

Kysy matalalla kynnyksellä portfolioista!

Sisäisessä testauksessamme salasanan vaihto linkin kautta on onnistunut. Kaikilla linkki ei ole kuitenkaan toiminut tai viesti on mennyt roskapostiin tms. Salasanan voi tarvittaessa pyytää myös os. info@kuvittajat.fi.

Jos tiedät että tilisi on aktivoitu, mutta et silti pääsee muokkaamaan portfoliota, kokeile sulkea ikkuna ja aloita uusi istunto. Sivuston rakentaja ei valitettavasti ole onnistunut selvittämään ongelman perimmäistä syytä.

Vaikuttaa siltä, että tehdyt muutokset näkyvät julkisessa portfoliossa viiveellä. Joskus viive on ollut ilmeisesti useita tunteja. Yritämme sivuston rakentajan kanssa selvittää, kuinka pitkä viive voi olla ja voiko sille tehdä jotain. Jaa oma viivehavaintosi: info@kuvittajat.fi. Kerro myös, jos esim. päivän odottelun jälkeen vain osa teksteistä näkyy julkisessa portfoliossa. Kiitos!

Tekstit ja kuvat tallentuvat sivun alalaidassa olevasta Tallenna muutokset -painikkeesta. Tallenna muutokset ennen kuin vahvistat julkaisun tilan sivun ylälaidassa. Otathan tekstit talteen myös toiseen tiedostoon, ettet menetä niitä, jos tallennuksessa on ongelmia.

Ideaalit kuvakoot sivuston suunnittelijan mukaan ovat 1080 x 1350 px, 1080 × 720 px, 1080 x 1920 px, 1920 x 1080 px, 2560 x 1440 px. Voit kuitenkin lisätä portfolioosi muunkin mallisia kuvia, esimerkiksi neliöitä (1080 x 1080 px).

Sivuston rakentaja ei suosittele jpeg-muodon lisäämistä: jpeg-kuvien laatu kärsii, kun ne pakataan sivuston nopeus huomioiden pienempään kokoon & jpeg ei tue läpinäkyviä kuvia.

Esim. Vimeo- tai Youtube-upotus linkillä on suositeltu muoto – tiedosto on silloin pieni, eikä hidasta portfolion latautumista. Huomioithan, että video toimii vain, jos linkki ohjaa suoraan videoon. Myös mp4-videoita voi ladata portfolioon.

GIF-muodossa animaatio pyörii myös portfolion perusnäkymässä, jossa projektit ovat vieri vieressä. Videoita sen sijaan pitää klikata, jotta ne alkavat pyörimään. GIF-muotoiset animaatiot erottuvatkin kivasti muista projekteista!

Päivittyvä ohje docs-tiedostona löytyy tästä.

Portfolio instructions can be found in English here. For personal assistance, please contact info@kuvittajat.fi.

Ota yhteyttä!

Palautteet ja kysymykset portfolioista: info(at)kuvittajat.fi tai jäsensihteeri Emilia Alm: emilia.alm(at)kuvittajat.fi, 044 987 9257 (ti-pe)