Uusia jäseniä Kuvittajat ry:n hallitukseen

Kuvittajat ry:n syyskokouksessa 7.11.2023 valittiin yhdistyksen hallitukseen viisi uutta jäsentä, joiden esittelyihin voi tutustua alla.

Artikkelikuvitus: Sari Airola, Kuvittajat ry:n jatkava puheenjohtaja
1.11.2023
Artikkelikuvitus: Sari Airola, Kuvittajat ry:n jatkava puheenjohtaja. Airolan lisäksi hallituksessa jatkavat Piia Keto, Anna Sailamaa ja Maria Sann.
Artikkelikuvitus: Sari Airola, Kuvittajat ry:n jatkava puheenjohtaja. Airolan lisäksi hallituksessa jatkavat Piia Keto, Anna Sailamaa ja Maria Sann.

Kuvittajat ry:n hallitukseen toivotaan ammattikuvittajia mahdollisimman moninaisista taustoista, mm. eri kuvituksen aloilta, ikäluokista ja maantieteellisiltä alueilta. Toimikausi on kaksi vuotta ja jatkokaudelle saa hakea. Hallituksessa kauttaan jatkavat puheenjohtaja Sari Airolan lisäksi Piia Keto, Anna Sailamaa ja Maria Sannström.

Radek Karkulowski

”Taustani kuvittajana juontaa juurensa Varsovan kuvataideakatemiaan, jossa suoritin taiteen maisterin tutkinnon vuonna 2002. Pääaineeni oli kuvitus. Vuonna 2014 valmistuttuani graafiseksi suunnittelijaksi Lahden Muotoiluinstituutista. Urani alkoi sarjakuvantekijänä ja storyboard-artistina, joita tehdessä kehitin visuaalista tarinankerrontaani. Kuvittajana olen työskennellyt myös oppikirjojen, lehtien, mainoskuvitusten ja animaatioelokuvien parissa. Graafisena suunnittelijana olen osallistunut moniin projekteihin, esimerkiksi visuaalisen ilmeen suunnitteluun ja markkinointimateriaalien luomiseen.

Tällä hetkellä toimin visuaalisten taiteiden koulutuspäällikkönä Vapaassa akatemiassa, missä vastuullani on myös kuvitus- ja graafisen suunnittelun koulutus. Opetustyössäni ammatillinen monipuolisuuteni on suuri voimavara. Haluan viestittää opiskelijoille, kuinka mahtava kuvittajan ammatti on, mutta samalla tarjoan realistisen kuvan ammatin vaatimuksista ja haasteista.”

Rakastaja Robert (Robert Lönnqvist)

”Olen opiskellut Muotoiluinstituutissa (BA) ja Aalto-yliopistossa (MA), sekä suorittanut vaihdon Pariisin ENSAD:issa. Kuvittajana olen toiminut vuodesta 2012 lähtien. Teen värikkäitä ja iloisia kuvituksia, jotka mielelläni maustan mustalla huumorilla. Opetan Aalto-yliopistossa kuvitusta.”

Pirita Tolvanen

”Olen toiminut kuvittajana ja yrittäjänä täysipäiväisesti kohta kymmenen vuotta. Kuvittajan urani on painottunut tiedon kuvittamiseen ja infografiikkaan, ja olen juuri julkaissut Manifestin tietokuvien merkityksestä. Olen valmistunut Karelia-AMK:sta graafiseksi suunnittelijaksi, ja opiskelin vaihto-oppilaana Bulgariassa julistetaidetta. Olen todennäköisesti ensimmäinen kuvittaja, joka on valittu Suomessa Fulbright-stipendiaatiksi (v. 2022 Yhdysvaltoihin).

Kokemukseni yhdistystoiminnasta alkavat lähes 20 vuoden takaa Pohjois-Karjalan tanssiopiston toisena toiminnanjohtajana. Vuosina 2009-2014 työskentelin kahdessa yliopistossa (Teatterikorkeakoulu ja Kauppakorkeakoulu) kulttuuri- ja liikunta-alan yhdistysten palvelutoimintaa käsittelevässä hankkeessa: sain näköalaa vaikuttamiseen, palvelujärjestelmään sekä kolmannen sektorin järjestäytymiseen. Työskentelin vuosina 2014-2016 entisen Valo ry:n (liikunta-alan kattojärjestö) ja Olympiakomitean kanssa vaikuttamistyön parissa.

Kuvittaminen ja kuvitusala ovat sydäntäni lähellä, ja vaikka työprojektini ovat monipuolisia, koen silti niissä itseni ensisijaisesti kuvittajaksi. Haluaisin Kuvittajat ry:n hallituksessa edistää kuvitusalan monipuolisuutta sekä tietokuvituksen tuntemusta ja jalansijaa. Uskon että laajasta kuvitusalan ulkopuolisestakin kokemuksesta sekä verkostoistani olisi hallitustyössä hyötyä.”

Elina Warsta

”Olen toiminut täysipäiväisesti kuvittajana ja graafisena suunnittelijana lähes 20 vuotta. Viimeiset 14 niistä olen toiminut Kokkolasta käsin, omassa Solmu Design -yrityksessä sisustusarkkitehti puolisoni kanssa. Olen kiinnostunut toimimaan Kuvittajat ry:n hallituksessa, koska koen Kuvittajat ry:n toiminnan kuvittajien kannalta Suomessa merkittävänä. Haluaisin olla tukemassa tätä toimintaa ja osallistua keskusteluun kuvittajiin liittyvissä asioissa Kuvittajat ry:n hallituksessa.” 

Miila Westin

”Olen ollut aikaisemmin Kuvittajien hallituksessa 2020-2022 ja lähtisin mielelläni uudestaan mukaan edistämään kuvittajien yhteisiä asioita. Työnkuva on monipuolinen, sillä hallituslaisena pääsee niin keskustelemaan ajankohtaisista kysymyksistä, tutkimaan sopimuksia kuin suunnittelemaan juhlia ja koulutuksiakin. Tuon hallitukseen aiemman yritys- ja hallituskokemukseni ja osaamiseni useilta eri kuvituksen osa-alueilta. Olen opiskellut Muotoiluinstituutissa ja Aalto-yliopistossa (MA) ja tällä hetkellä teen töitä pääasiassa erilaisten kirja- ja seinäprojektien parissa.”