Sari Airola on Kuvittajat ry:n uusi puheenjohtaja

21.2.2023

Kuvittaja Sari Airola on Kuvittajat ry:n hallituksen uusi puheenjohtaja. Hän on toiminut viime vuonna järjestön hallituksen sihteerinä ja edellisen kerran puheenjohtajana vuosina 2016-2018.

Sari Airola on taiteen maisteri, joka on toiminut kuvittajana vuodesta 1997 alkaen. Hän on myös opettanut kuvitusta ja kuvallista viestintää eri oppilaitoksissa vuodesta 1999. Kuvittajana Airola on toiminut lehtikuvituksen ja lastenkirjallisuuden alueilla. Hän on kirjoittanut osan kirjoistaan itse ja kuuluu Kirjailijaliittoon. Hänelle on juuri myönnetty Suomen Kulttuurirahaston kolmivuotinen työskentelyapuraha.

”Puheenjohtajana haluan jatkaa Maija Hurmeen kauden lämpimässä hengessä, kuvittajan ammattia kehittäen ja tekijöitä tukien. Kuvittajat ansaitsevat lisää yhteiskunnallista näkyvyyttä, parannuksia ammattikäytäntöihin, tukea uusissa työmahdollisuuksissa ja globaalin yhteiskunnan käytännöissä. Uskon yhteistyöhön ja vuorovaikutukseen muiden kulttuurialan toimijoiden kanssa. Järjestön vetäjänä haluan rohkaista myös yleisöä monipuolisen kuvituksen pariin jo vaippaiästä alkaen. On tärkeää oppia, mistä kuvat ja kuvallinen viestintä jokaisen ulottuville tulevat.

Onnekseni saan tehdä töitä ihan superihanan hallituksen kanssa. Tästä porukasta löytyy ammattitaitoa ja kokemusta päätä huimaavasti niin animaatioiden, kaupallisen kuvituksen, viestinnän kuin lastenkirjallisuuden aloilta. Hallituksemme on ajan hermolla ja alan huipulla, tästä tulee huippukausi!”