Suomalaiset kuvittajat samalla sivustolla

8.12.2023
Löydä kuvittaja tai käyttövalmis kuvitus portfolioiden kautta. Animoidussa GIFissä on 16 kuvittajaa esiteltynä, jokaiselta näytillä yksi kuvitus.
Löydä kuvittaja tai käyttövalmis kuvitus portfolioiden kautta. Animoidussa GIFissä on 16 kuvittajaa esiteltynä, jokaiselta näytillä yksi kuvitus.

Kuvittajat ry vastaa kysynnän kasvuun: uusittu sivusto tavoittelee laajaa suomalaista ja kansainvälistä yleisöä.

Uusittu kuvittajat.fi/portfoliot -sivusto kokoaa yhteen suomalaiset kuvittajat ja heidän parhaat työnäytteensä. Sivustolta on nyt entistä helpompi löytää tarpeisiin sopiva kuvittaja suodattamalla kuvituksia käyttötarkoituksen, teeman ja saatavuuden mukaan. Innostu suomalaisesta kuvitusosaamisesta ja löydä kuvittaja projektiisi!

Kuvitusala on kansainvälisessä nosteessa

Visuaalinen tarinankerronta on yhä tärkeämpää niin pienille kuin suurillekin organisaatioille yhteiskunnan visualisoitumisen myötä. Kuvitusalan työllistävyys onkin viimeisen viiden vuoden aikana ollut voimakkaassa nousussa. Kuvitusten digitaalisuus ja monistettavuus luo hyvän pohjan suomalaisen kuvituksen kansainväliselle menestykselle.

”Kuvitusalalla on suuri kasvupotentiaali ja suomalaisella kuvitusosaamisella on hyvä maine. Sivusto on luotu loistamaan kansainvälisessäkin vertailussa”, iloitsee Kuvittajat ry:n toiminnanjohtaja Asta Boman.

Kuvittajat ry:n portfoliosivusto on tärkeä toimeksiantojen väylä suomalaisille kuvittajille. Lähes 50 % kuvittajista kertoo saaneensa työtarjouksia sivuston kautta. 

”Uusittu sivusto tavoittelee yhä suurempia lukuja”, Boman linjaa.

Suodata kuvituksia ja valitse suosikkisi

Kysytyimpiä kuvituksen käyttötarkoituksia ovat esimerkiksi lastenkirjojen kuvitus, brändin visuaalinen ilme, lehtikuvitus, kuosit ja muotokuvat. Myös tiedon visualisointi on yhä olennaisempaa eri organisaatioille – tieto voidaan tehokkaasti kiteyttää kuvan avulla.

Sivustolle valitut teemat ovat ajankohtaisia: niistä löytyvät muun muassa animaatio, 3D, saavutettavuus ja LGBTQ+. Kiireistä tilaajaa palvelee mahdollisuus selata kuvituksia, joihin on käyttöoikeuksia myytävänä.

Omat suosikkini -listaan voi lisätä sekä kuvittajia että kuvituksia. Käyttäjä voi leikitellä erilaisilla teemakokoelmilla, luoda inspiroivia moodboardeja, nimetä listat – ja jakaa ne tiimille ja ystäville!

Kuvittajat ry edistää suomalaisen kuvituksen asemaa ja tukee kuvittajia ammatissaan. Toimimme kuvitusalan asiantuntijana, esiinnostajana ja edunvalvojana. Järjestömme tiiviiseen ammattiyhteisöön kuuluu yli 700 jäsentä.