Vuoden kuvittaja 2022 on Irene Suosalo

Kuvittajat ry:n jakama 10 000 euron arvoinen palkinto jaetaan nyt neljättä kertaa. Palkinto rahoitetaan Kopioston keräämistä tekijänoikeuskorvauksista. Voittajan valitsee vuosittain vaihtuva, järjestön koolle kutsuma asiantuntijaraati.

13.6.2022

Irene Suosalo (s. 1995) on valittu Vuoden kuvittajaksi 2022.

Kuvittajat ry:n jakama 10 000 euron arvoinen palkinto jaetaan nyt neljättä kertaa. Palkinto rahoitetaan Kopioston keräämistä tekijänoikeuskorvauksista. Voittajan valitsee vuosittain vaihtuva, järjestön koolle kutsuma asiantuntijaraati. Tänä vuonna raatiin kuuluivat Vuoden kuvittaja 2021 Pauliina Mäkelä, kuvittaja Laura Valojärvi, Suomen Benelux-instituutin johtaja Laura Boxberg, julkisen taiteen koordinaattori Janne Kauppinen sekä Matti Kunttu suunnittelutoimisto TSTO:sta. Raadin sihteerinä toimi yhdistyksen tuottaja Veera Pekkinen.

Raati nostaa esiin muun muassa The New York Timesille liikkuvia kuvituksia tehneen Suosalon kansainvälisen uran ja omaperäisen estetiikan, jossa vanha yhdistyy uudeksi. Raadin jäsen Pauliina Mäkelä kuvailee Suosalon työ nojaavan kokeellisen videotaiteen perinteeseen tuoden siihen oman näkökulmansa.

”Luuppi-idea on kaunis ‒ yksinkertaisella tekniikalla voi kertoa paljon. Ilmaisussa yhdistyy kokeellisuus, minimalismi ja psykedeelisyys leikkisällä tavalla”, Mäkelä toteaa.

Suosalo on vilpittömästi onnellinen siitä, että alan ihmiset ovat huomanneet hänen työnsä ja nähneet siinä jotain erityistä. 

”Kuvitustyössä on kiinnostavaa se, miten erilainen jokainen projekti on. Teen töitä erilaisten yritysten ja ihmisten kanssa, ja näen selviä eroja heidän työskentelytavoissaan ja lähtökohdissaan. Mihinkään kuvitustyöhön ei voi lähteä aiemmin muodostuneilla oletuksilla”, Suosalo kommentoi.

Kuva: Silja Minkkinen

Vuoden kuvittaja -palkintonäyttely järjestetään syksyllä 2022.

Tutustu:
irenesuosalo.com

Medialle:
Tiedote ja lehdistökuvat

Lisätiedot:  
Julia Valanne, tuottaja, Kuvittajat ry 
julia.valanne@kuvittajat.fi, p. 044 775 0509 (arkisin klo 12-17)