Löydä kuvittaja

Aiju Salminen

Hei! Olen Aiju Salminen, kuvittaja, kuvataiteilija ja sarjakuvantekijä.

Kuvittajan työssä on hienoa vaihtelevuus, se että pääsee toteuttamaan monenlaisia projekteja: lastenkirjoja, artikkelikokoelmakuvituksia, pakkaussuunnittelua, muraaleja, julistetaidetta ja runokirjoja.

Viime aikoina olen ollut innostunut tieteen ja taiteen välisistä yhteistyökuvioista. Erityisesti humanistiset sekä yhteiskuntatieteet, niiden visualisointi ja kuvittaminen sekä taiteellisen sarjakuvailmaisun ja akateemisen tutkimuksen yhdistäminen inspiroivat!

- Lastenkirjat
- Sarjakuva
- Tietokirjat
- Sanomalehtikuvitus

Helsingin Sanomat, WSOY, Tammi, Into kustannus, Yle, Jyväskylän Yliopisto

"Kiireisessä lehtityössä on tärkeää voida luottaa siihen, että aikataulut pitävät, ja Aijun kanssa yhteistyö oli aina todella mukavaa ja mutkatonta. Aijun kuvitukset olivat tarkasti mietittyjä ja oivaltavia. Aina sai valmista kuvitusta katsoessa ilahtua, ihastua, liikuttua tai vaikuttua, tai kaikkea yhtä aikaa."

– Terhi Montonen, designtuottaja, Helsingin Sanomat

"Aiju Salminen kuvitti toimittamamme artikkelikokoelmakirjan "Kun tutkija kohtaa vihaa." Innovatiivinen ja oivaltava kuvitus nosti kirjan uuteen ulottuvuuteen. Kuvitus ilmensi tutkijoiden saaman vihamielisen palutteen luonnetta ja siihen sisältyvää aggressioita ja halveksuntaa tavalla joka tavoittaa ilmiön ytimen. Kuvitus onnistuu tuomaan näkyväksi myös vihamielistä palautetta saaneiden tutkijoiden kohtaamia tunteita. Olemme saaneet kuvituksista runsaasti kiittävää palautetta sekä lukijoita että kirjaan kirjoittaneilta tutkijoilta."

– Noora Kotilainen ja Johanna Vuorelma

"Aiju Salminen on tehnyt upean kuvituksen kolmeen Paula Norosen ja Minna Kivelän Hulluja satuja -sarjan lastenkirjaan. Ketään muuta kuvittajaa ei näille menestysteoksille voisi kuvitellakaan! Aiju on luonut kreiseille saduille yhtä kreisin kuvallisen tulkinnan, bonuksena käsin tehdyt hienot otsikot. Työn jälki on aivan huippua, näkee että hän on paneutunut teksteihin ajatuksella. Aiju näkee metsän puilta. Palautteen anto molemmin puolin ja muu viestintä ovat sujuneet nopeasti ja rakentavasti. Aikataulut pitävät ja hoputtaa ei tarvitse."

– Anna Warras, kustannustoimittaja, Tammi