Löydä kuvittaja

Annukka Mäkijärvi

Moi! Olen Annukka Mäkijärvi, Pohjois-Karjalasta helsinkiläistynyt kuvittaja, graafikko ja sarjakuvantekijä. Rakastan eläin- ja luontoaiheita, erityisesti koiria, joita viljelen kuvituksiini aina tilanteen salliessa. Mielenkiinnon kohteitani ovat myös taide, kulttuuri, historia ja tiede sekä ihmiset ja lifestyle. Kuvituksissani käytän mielelläni huumoria ja harkittuja värimaailmoja. Kädenjälkeni ja tyylini taipuu moneen, mutta nautin orgaanisesta, soljuvasta viivasta ja muodoista sekä yllätyksellisyydestä.

Graafisena suunnittelijana olen mielelläni mukana toimeksiannoissa syvemmälläkin pohtien visuaalien käyttötarkoitusta ja kokonaisuutta. Kuuntelen asiakkaan toiveita ja pohdin ratkaisuja yhdessä sujuvasti, mutta nautin myös vapaista käsistä. Kommunikointi sujuu suomeksi ja englanniksi. Teen töitä oman yritykseni kautta, joten esimerkiksi sähköinen laskutus on käytössä.

Ole yhteydessä, nopeatkin toimeksiannot onnistuvat!

Erityisosaamistani on kirjojen kuvitus ja suunnittelu kansineen, sarjakuvat, tarinankerronta ja hahmot, visuaaliset viittaukset ja huumori.

Työskentelen pääasiassa digitaalisesti, mutta kuvituksissani näkyy silti luontainen kädenjälkeni. Teen töitä Photoshopilla, Procreatella ja Illustratorilla, sekä käsin piirtäen ja maalaten. Voin tehdä myös yksinkertaisia animointeja omille kuvilleni.

Kustannusosakeyhtiö Teos, Holvi Oy, HAM Helsingin taidemuseo, Aalto ARTS Books, Kirjakustantamo Avain, Sininauhasäätiö, Into Kustannus, Aalto University Magazine, Ylöjärven kaupunki, Maunulan yhteiskoulu, Aikakausmedia, Sanomalehtien Liitto ry, Kanava-lehti, Helsingin yliopisto, Kirkkonummen kaupunki