Moi, olen Anu Saari, kuvittaja, muotoilija ja kuvataiteilija (TAM). Inspiraationi syntyy tarpeesta ymmärtää elämää ja sen ilmiöitä ja visualisoida niitä piirtämällä. Ymmärrän enemmän piirtämällä ja toivon sen välittyvän töistäni myös katsojalle. Töissäni on usein konseptuaalinen ote, mutta kauniiden kuvioiden tekeminenkin on tuttua. Innostun tanssin liikkeestä, tarinoista, kulttuureista ja elämäntavoista, etenkin itselleni uusista sellaisista. Työskentelykieleni ovat suomi, englanti, ruotsi, espanja (El Salvadorin slangi) sekä ehkä japani jonain päivänä – opiskelen sitä. Japanissa minua edustaa agentti Edition Paumes.

Viimeaikaisista töistäni mainittakoon UNELMIA | DAYDREAMS, osallistava kuvitusnäyttelyhanke, joka on toteutunut neljä kertaa Suomessa ja Japanissa vuodesta 2018 lähtien. Näyttelyn teokset perustuvat yleisön unelmiin, joita olen kuvittanut ja toteuttanut serigrafian tai risografian menetelmillä. Olen aina avoin uusille avauksille ja yhteistyöehdotuksille!

Minulla on pitkä kokemus kuosisuunnittelusta, kuosien tuotteistamisesta ja konseptoinnista. Sen lisäksi olen suunnitellut mm. julisteita, pakkauksia, ilmeitä ja nettisivuja. Vahvuuteni on projektin kokonaiskuvan hahmottaminen ja fokusoiminen oleelliseen. Minulla on myös sormet syvällä suomalaisen Moiko-asustemerkin tekemisissä, koska olen merkin toinen perustaja ja luova johtaja.

WWF, Luhta Home, Finlayson, Senshukai (Japani), Orbis (Japani), Nanso, Jokipiin pellava, Tack Films, Tuffi Films, Zodiak Finland, Teosto, Q Hair, Enostone, Myllylahti