Löydä kuvittaja

Eija Vehviläinen

Moi!

Olen Eija Vehviläinen, kuvittaja ja visuaalinen suunnittelija Helsingistä. Kuvittajana teen töitä monipuolisesti erilaisten toimeksiantojen parissa, mutta olen erityisen kiinnostunut brändi- ja pakkauskuvitusten tekemisestä. Työni toteutan nykyään lähes poikkeuksetta digitaalisesti piirtäen.

Kuvittaessa kiinnitän sisällön lisäksi huomiota erityisesti väreihin, muotoihin ja mittasuhteisiin. Visuaalisuuden lisäksi huomioin myös aina kokonaisuuden ja kontekstin – haluan luoda monikäyttöistä, ajatonta sekä samalla tunnistettavaa jälkeä.

Lähestyn uutta toimeksiantoa keskustelemalla ja tutustumalla asiakkaan arvoihin ja tarpeisiin. Onnistuneimmat projektit ovat yleensä hyvän yhteistyön ja mutkattoman kommunikaation tulosta. Kuvittajana ja suunnittelijana koen myös vastuuta työstäni ja sen mahdollisista vaikutuksista ympäristöön ja ihmisiin.

Olen yrittäjä ja laskutan työstä toiminimellä. Työkieleni ovat pääasiallisesti suomi ja englanti, mutta ymmärrän myös ruotsia ja saksaa.

Sommittelu, vahvat muodot ja ennakkoluuloton värien käyttö ovat vahvuuksiani ja tekevät tyylistäni tunnistettavan. Kuvituksissani näkyy usein kasvi- ja luontoaiheisia elementtejä, ja nämä teemat inspiroivat minua myös muussa työskentelyssäni. Monet töistäni toimivat erityisen hyvin erilaisten käyttöesineiden ja pakkausten pinnoilla.

Finnish Design Shop, Franckly, Grafia, Hakola, Kakola Brewing Company, Kittybunnypony, Kuvittajat ry, Sanoma, Slowdown Studio, Suomen Kirjastoseura, PAM, Psykologiliitto, Valio