Hei! Olen Hanna Lahti, helsinkiläinen graafinen suunnittelija ja kuvittaja. Kuvitustöitä olen tehnyt parikymmentä vuotta.

Olen armoton luoviin projekteihin hurahtaja ja hyvä itseni johtaja. Suunnittelutöihini otan mieluiten reippaan lähdön heti startissa. Vahvuuksiani ovat yhteistyökumppaneiden kohtaamisissa hioutuneet yhteistyötaidot, nopea päätöksentekokyky ja deadlineista kiinni pitäminen. Kun vaihdan vapaalle, juoksen merenrannalla, viihdyn kulttuuritapahtumissa ja inspiroidun luonnosta ja museoista.

Työhuoneeni sijaitsee Helsingin ytimessä. Laskutus hoituu kanssani vaivattomasti, sillä työskentelen toiminimellä. Yrittäjävuosien aikana olen ehtinyt kartuttaa monipuolisesti kokemusta kuvittajana: toimeksiantoni ovat vaihdelleet yksittäisistä vinjeteistä festivaali-ilmeen toteutukseen. Uusiin töihin valitsen osuvimman monipuolisesta tyylipaletistani. Olen aina kiinnostunut kokeilemaan myös uutta. Työkieleni ovat suomi ja englanti.

Ota yhteyttä, jos haluat kuulla minusta lisää!

Erityisosaamistani on kuvituksen ja graafisen suunnittelun yhdistäminen. Työskentelen mieluiten täysin digitaalisesti. Tarvitsetko uniikkia tarinaa ja liikkuvaa kuvaa viestisi tueksi? Onnistuu! Toteutan sivutoiminimellä monenlaisia videosisältöjä käsikirjoituksesta lähtien. Lisää työnäytteitä löytyy yritykseni kotisivuilta.

Gummerus, S&S, Aalto-yliopiston taideteollinen korkeakoulu, Gaudeamus Oy, Otava, Sanoma Pro, Helsingin Sanomat, Ilta-Sanomat, Intiim, Journalisti, Kotipuutarha, Terassi, Motiivi, Journalistiliitto, Julkisen sanan neuvosto, TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto, Eduskuntatiedotus, Mediakasvatus ja kuvaohjelmakeskus MEKU, Pro Medico, Suomen Elokuvasäätiö, Suomen Syöpäyhdistys, Suomen Pakolaisapu, Måndag, Itä-Suomen yliopisto

”Hanna on tehnyt meille Journalistiin sarjan upeita henkilökuvia, jotka kuvittavat esseen kirjoittajien tekstejä. Kuvitukset tuovat esiin kirjoittajien persoonaa mielenkiintoisella tavalla. Hanna on ripeä ja idearikas kuvittaja, jonka kanssa yhteistyö on mutkatonta.”

-Heli Saarela, Journalisti-lehden AD

”Hanna Lahti on suunnitellut Gaudeamukselle monia kirjojen kansia jo vuosien ajan. Kannet ovat olleet oivaltavia, kauniita ja kirjan aiheeseen sopivia. Yhteistyö on ollut aina sujuvaa ja mukavaa.”

-Leena Kaakinen, kustannusjohtaja, Gaudeamus