Löydä kuvittaja

Heikki Luukkonen

Hei, olen Heikki Luukkonen. Tervetuloa kuvieni maailmaan. Ensimmäisen piirrokseni tein 4-vuotiaana, kun sain pikkusiskon. Tunne oli niin syvä, että hänet piti ikuistaa.

Lapsena minulla oli kynä vasemmassa kädessä. Isä siirsi sen jatkuvasti oikeaan käteen. Joskus en enää erota, kumpi on oikea, kumpi vasen. Ei haittaa. Piirrän kummallakin kädellä, vaikka yhtäaikaa.

Perustin yritykseni vuonna 1983. Olen saanut piirtää matkapuhelimia ja teknologian kehitystä, paperikoneita, prosessi-, metalli- ja huonekaluteollisuudelle.

Teen kuvia verkkosivuille, mainoksiin ja painotuotteisiin. Suunnittelen brändejä. Olen kuvittanut 15 oppikirjaa, aiheina mm. luonto ja luonnontuotteet. Kuvani syntyvät kynillä, siveltimillä ja tietokoneella, tekniikoita yhdistellen.

Arvostan ennakkoluulottomuutta, rohkeutta, rehellisyyttä ja avarakatseisuutta sekä yhteistyökykyä. Lempiaiheitani ovat luonto, kasvit ja eläimet. Maailman tilanne huolestuttaa. Myös siitä piirrän.

Mielenkiintoni syvin olemus liittyy siihen, kuinka kuvaan voi upottaa eri tulkintojen ja tunteiden tasoja, kerroksellisuutta. Tallentaa kuvaan jotain, joka pysäyttää. Surrealismi on lähellä sydäntäni.

Olen perehtynyt myös saavutettavuuteen. Kuvaa täytyy pelkistää niin, että jo pikaisella silmäyksellä kuva avautuu katselijalle.

Opetushallitus, eri yrityksiä ympäri Suomea