Hei! Olen Iida Kiela, alkujaan Raumalainen ja sittemmin espanjalaistunut kuvittaja ja sarjakuvataiteilija. Rakastan fiktiivistä kirjallisuutta, lauta- ja videopelejä… ja onnekseni olen saanut työskennellä kaikkien näiden alojen parissa! Sarjakuvien saralla olen voittanut muutaman kansallisen kilpailun, ja sarjakuvaprojekteja onkin aina tullut pyöriteltyä muiden töiden ohella, välillä asiakkaille ja välillä omasta halusta.

Sopeudun projektiin kuin projektiin, olen tottunut työskentelemään niin yksin, kuin osana isompaakin tiimiä. Työkieleni ovat suomi, englanti ja espanja. Valmistuin Malagan yliopistosta taiteen kandidaatiksi ja olen alusta asti ollut mukana lukuisissa kansainvälisissä projekteissa. Minun kanssani työskentely on hyvin joustavaa; asiakas saa valita haluaako hän tuoda projektiin yksityiskohtaisen näkemyksensä jonka minä toteutan, vai annetaanko minulle suurempi vapaus ja vastuu projektin luomisprosessista.

Eniten tietotaitoa löytyy pelialalle suunnattujen projektien tekemisestä, oli kyseessä sitten kehittelyprosessin concept art tai jo valmiin pelin markkinointiin menevä materiaali. Kuvitukseni sopivat kuitenkin myös kirjoihin ja lauta- tai korttipeleihin, ja voin tarjota asiakkaalle useampaa eri tyyliä projektista riippuen. Työskentelen digitaalisesti, useimmiten Photoshop tai Procreate ohjelmilla.

Peliala: Irlantilaisen RAID studion kautta olen tehnyt projekteja lukuisille yrityksille; mm. Vela Games, Systemic Reaction (Avalanche Studios Group), Jagex.

Kirjat: Kuvituksia tehty suoraan muutamalle kirjailijalle, mm. Victor Peraltalle, ja oppimateriaalia tukevia kuvituksia yritykselle GAIA.