Löydä kuvittaja

Johanna Ilander

Moikka,

Olen Johanna Ilander, Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvittaja. Koen merkitykselliseksi luoda kuvia, joissa on erilaisia tunnelmia, tarinoita, iloa ja myös huumoria.

Rakastan kuoseja ja kuvioita ja käytän niitä paljon esimerkiksi pinnoissa ja yksityiskohdissa. Pidän käsin tekemisen jäljestä ja yritän saada kuviini hieman rosoisuutta käyttämällä erilaisia kyniä ja pintoja. Piirrän jonkin verran käsin, mutta pääsääntöisesti teen kuvitukset diginä. Lempiaiheitani ovat arki, ihmiset, hahmot ja eläimet (erityisesti kissat) ja kaikenlaiset herkut, kuten pullat.

Olen kuvittanut mm. lastenkirjoja, postikortteja, julisteita, etikettejä ja aikakauslehtien juttuja.

Olen oikein kiinnostunut uusista toimeksiannoista! Minuun kannattaa olla yhteydessä, vaikka aikataulu olisi tiukka. Pyrin aina olemaan joustava ja kiva yhteistyökumppani.

Luovuuden rinnalla pyrin kuljettamaan koko ajan mukana myös käytännöllisyyttä ja realismia.
Pystyn näkemään asioita kaupallisesta näkökulmasta ja ottamaan kuvituksia tehdessä huomioon esimerkiksi tekniset rajoitteet. Teen myös graafista suunnittelua, joten kuvitusten lisäksi minulta saa tarvittaessa valmiit painotuotteet. Minulla on toiminimi ja Y-tunnus, joten laskuttaminen onnistuu.

Kustannus-Mäkelä, Taito-lehti, Pentik, PetriS Chocolate, Luonto-lehti.