Löydä kuvittaja

Ilja Karsikas

Hei! Olen Ilja Karsikas, helsinkiläinen kuvittaja, graafinen suunnittelija ja lastenkirjailija.

Teen kaupallisista kuvituksia, kuvitan omia lastenkirjojani ja toteutan julkisia taideteoksia Naapurit-työryhmän kanssa.

Valmistuin graafiseksi suunnittelijaksi Lahden Muotoiluinstituutista 2003, mistä lähtien olen tehnyt kuvituksia ammattimaisesti.

Tarinankerronta, lastenkulttuuri ja musiikki ovat erityisen lähellä sydäntäni. Niiden parissa olen tehnyt sekä tilaustöitä että useita omia teoksia, joista tuoreimpana Myrsky & Valo -lastenkuvakirja (S&S, 2023).

Olen kiinnostunut monenlaisista toimeksiannoista, joten älä epäröi ottaa yhteyttä! Kaupallisissa kuvituksissa minua edustaa suomalainen kuvitusagentuuri Napa Agency.

Olen vuosien aikana kuvittanut muun muassa visuaalisia ilmeitä, kirjoja, lehtiartikkeleita, postimerkkejä, levynkansia ja julisteita.

Visuaalinen maailmani on harmoninen ja kaunis. Lämmin huumori ja tarinallisuus ovat usein kuvitusteni keskiössä. Teen sekä pienimuotoisia, herkkiä ja koskettavia teoksia, mutta myös näyttäviä suurikokoisia julkisia teoksia Naapurit-työryhmän kanssa.

Suomen Posti, YLE, Helsingin yliopisto, Kirkko Helsingissä, Liikennevirasto, Ihmisoikeuskeskus, Valtiontalouden tarkastusvirasto

Ruisrock-festivaali, Universal Music Finland, Suomen Musiikki

Kustantamo S&S, Tammi, Otava, WSOY, Etana Editions, Gummerus, Nemo

Elisa, Kemira, Wärtsilä, Stockmann

Valtion taideostotoimikunta, Kainuun keskussairaala Kainua, Suomussalmen kulttuuri- ja sivistystoimi jne.

Katso lisää kuvituksia näistä kategorioista