Löydä kuvittaja

Jonna Jylhä

Hei!

Kuvitustyyliäni on kuvailtu retrohenkiseksi, humoristiseksi ja harmoniseksi. Olen hyvä kuuntelemaan asiakkaan tarpeita ja nopea tekemään koekuvituksia tarvittaessa. Pysyn hyvin tiukassakin aikataulussa. Teen mielelläni kirja- ja lehtikuvituksia, kansi- ja infografiikkaa, kuoseja, vektorikuvituksia, logoja, ym. visuaalisia taikoja.

Olen kuvittanut kaksi kirjaa: Tarinoita ratikoista, (Helsingin kaupunginmuseo & Into Kustannus 2022) sekä Sanna Sofia Vuoren lastenromaanin Kaplamak (Tammi 2024).
Ratikkamuseon kuvitukset aulan lokerikossa, avaimenperissä ja työpajakaapiston ovissa ovat käsialaani. Tein graafisen suunnittelun ja kuvituksen myös Helsingin kaupunginmuseon joulukalenteriin 2022. Lisäksi olen luonut visuaalisen ilmeen esim. äänitteisiin, julisteisiin, yrityksen logoihin jne.

Omissa projekteissani on usein murrettu värimaailma, ajan patinaa sekä värien ja muotojen leikkiä. Koulutukseltani olen taiteen maisteri + KM.

Kuvitan eniten digitaalisesti, mutta teen kuvia myös perinteisemmillä menetelmillä. Valokuvaus, graafinen suunnittelu ja liikkuva grafiikka kuuluu työkalupakkiini myös.

Skaalautuvaa kuvaa suureen kokoon olen toteuttanut esim. Ratikkamuseon kuvasuurennoksiin.

Pedagoginen silmäni katsoo kuvia tarvittaessa oppimisen näkökulmasta.

Tammi,
Helsingin kaupunginmuseo,
Into Kustannus,
Ratikkamuseo,
Oulun yliopisto,
Relapia,
Tilikirjaamo,
Taito liikuttaa,
Uhlbäck,
Itä-Savo,
Hohtimet-yhtye,
Kajaanin harrastajateatteri,
Seurasaaren ystävät Ry