Löydä kuvittaja

Mari Huhtanen

Moi, olen Mari Huhtanen, kuvittaja, graafinen suunnittelija ja animaattori. Minulla on mieheni kanssa kahden hengen graafisen suunnittelun toimisto Kilda Helsingissä, kivenheiton päässä Linnanmäeltä. Kuvituksissani on usein ihmisiä erilaisissa arkielämän tilanteissa. Työskentelen pääosin tietokoneella Adobe Illustrator -vektoriohjelmalla ja kommunikointi sujuu suomeksi ja englanniksi.

Uusissa kuvitusprojekteissa luon moodboardin, jonka avulla tunnustelen asiakkaan mieltymyksiä. Lyijykynäpiirros on ensimmäinen nopea hahmotelma kokonaisuudesta. Kommenttien jälkeen piirrän työn loppuun Illustratorissa, minkä jälkeen värejä ja yksityiskohtia voidaan vielä hioa. Koko prosessi kommentteineen kestää useimmiten viikon tai kaksi.

Teen paljon kuvituksia julkisille tahoille ja järjestöille, joille monimuotoisuuden näkyminen kuvituksissa on itsestäänselvyys.

Nautin liikkeen lisäämisestä kuvituksiini animaation keinoin.

DigiFinland, Greenpeace, Helsingin kaupunki, Helsingin yliopisto, HundrED, Kieliasiantuntijat, Kustantamo S&S, Lekolar, Museoalan ammattiliitto, Opetus- ja kulttuuriministeriö, Valtioneuvoston kanslia

Katso lisää kuvituksia näistä kategorioista