Hei! Olen Mari Nikula, kuvittaja ja graafinen suunnittelija.

Harjaantunut visuaalinen näkemys, tehokas ja tarkka työskentelytapa sekä asiakaslähtöisyys muodostavat toimintani kulmakivet – avointa ja lämminhenkistä kommunikointia unohtamatta. Suunnittelijana minulle on tärkeää hahmottaa selkeästi asiakkaan toiveet ja tavoitteet ja luoda niiden mukaisia visuaalisia toteutuksia.

Työskentelen kuvitusten parissa pääosin digitaalisesti. Tykkään kuitenkin vahvistaa kuvien tunnelmaa lisäämällä niihin rouheutta ja tekstuuria perinteisiä menetelmiä hyödyntäen.
Kiinnitän erityisesti huomiota sommitteluun, väreihin, kuvan kontekstiin ja siihen, millaista viestiä kuva sisältönsä ja tyylinsä puolesta välittää.

Teen kuvitusten pohjalta myös kevyitä animaatioita.

Otan mielelläni vastaan uusia toimeksiantoja. Jos kuvitustyylini voisi sopia juuri sinun projektiisi, ota rohkeasti yhteyttä!

Lisää työnäytteitä löydät verkkosivuiltani.

Lehtikuvitus, markkinointi- ja mainoskuvitus, liikkuva kuvitus, visuaalisten ilmeiden kuvitus, graafinen suunnittelu

Kalevala Koru Oy, Koululainen-lehti, Kaksplus-lehti, Kainuun lasten- ja nuortenkulttuurikeskus Kulttura Ry

"Mari on lahjakas kuvittaja ja taitava graafinen suunnittelija. Hänellä on tarkka visuaalinen silmä, hyviä ideoita ja näkemystä. On ollut ilo työskennellä yhdessä jo useamman vuoden ajan."

– Mia Haajasalmi-Blomqvist, Art Director, Kalevala Koru Oy

"Tein Marin kanssa pari vuotta yhteistyötä Koululaisen kuvitusten parissa. Mari oli superjämpti ja mukava yhteistyökumppani, jonka kuvitukset ovat iloisen kekseliäitä. Hän onnistuu kertomaan kokonaisen tarinan yhdellä kuvalla."

– Hannele Tavi, tuottaja, Koululainen-lehti / Otavamedia Oy

"Nikula osoitti idearikasta, innovatiivista ja kunnianhimoista asennetta työhön. Nikulan kuvitukset herättivät lasten satuhahmot henkiin innostavalla ja tuoreella tavalla."

– Roosa Yrjölä, tuottaja-tiedottaja, Kainuun lasten- ja nuortenkulttuurikeskus ry Kulttura