Hei, olen Maria Vilja, helsinkiläinen kuvittaja. Kuvitan muun muassa lastenkirjoja, lehtiä ja verkkosisältöjä. Inspiroidun ihmisistä, lastenkulttuurista, herkkyydestä, arkielämästä, yhteiskunnasta, psykologiasta, rosoisuudesta, moninaisuudesta, luonnosta ja yksityiskohdista, joitakin mainitakseni. Minua kiinnostaa se kohta, jossa tavanomainen ja taianomainen kohtaavat. Tykkään työskennellä monilla eri tyyleillä, asiakkaan tarpeen ja toiveen mukaan. Viime aikoina minua on kiehtonut digitaalinen piirtäminen maalauksellisella otteella. Nautin väreistä ja erilaisista viivoista.

Olen kuvittanut paljon mielenterveys- ja lastensuojeluaiheisia journalistisia sisältöjä. Saan paljon hyvää palautetta siitä, että kuvitan vaikeita aiheita toiveikkaalla otteella tarkasti mietityin yksityiskohdin. Lastenkirjasarjani Näkymätön reppu käsittelee herkkyyttä, ja kirjoihin perustuva näyttely ja työpajakokonaisuus ovat olleet hyvin pidettyjä.

Tehy, Kavi – Kansallinen audiovisuaalinen instituutti, Lääkärilehti, Karisto, WSOY, Advokaatti, Tekstin talo ry, Tunne & Mieli, Lapsen maailma, Kirjapaja, Kotimaa, Kirkko & Kaupunki