Hei! Olen Meria Palin, Tampereella asuva kuvittaja ja kuvakirjailija. Näen kuvakirjat taiteenlajina, jonka avulla voi kääntää elämän suuret haasteet toivoksi. Lastenkirjakuvituksen maisteriksi valmistuin Cambridge School of Art -taidekoulusta vuonna 2019.

Esikoisteokseni Taikapuikot (Etana Editions) valittiin yhdeksi Suomen Kauneimmat Kirjat 2020 -lastenkirjaksi. Keväällä 2023 julkaistu Saippuakuplakuiskaus (sanat Reetta Niemelä/Enostone) on ylistys lukemisen parantavalle voimalle ja yhdessälukemisen turvalle ja lohdulle.

Kuvakirjojen lisäksi kuvitan kuvapolkuja Kulttuurikeskus Tahmelan Huvilan ympäristöön. Toivon, että kuvapolkuni kutsuvat lapsiperheitä luontoon ja luonnossa liikkumiseen mukavan tarinan ja kuvasuunnistuksen merkeissä.

Opinnot:
Master of Arts in Children's Book Illustration, Cambridge School of Art, Anglia Ruskin University, Cambridge, 2019
Bachelor of Arts (First Class Honours) in Illustration, Cambridge School of Art, Anglia Ruskin University, Cambridge, 2012.

Erityisosaamiseni on luoda kuvakirjoja tarinallisesti niin, että sivun kääntäminen saa kuvitukset soljumaan eteenpäin. Mielekkäin kohta kuvakirjojen tekemisessä on saada visualisoida kirjailijan abstraktille storyboard. Kuvittamieni kirjojen ulkoasut poikkeavat toisistaan, mutta tyyli ja värimaailma yksittäisen kirjaprojektin sisällä pysyy aina samana pitäen tarinan eheänä.

Enostone, Etana Editions, Karisto, Lumooja, Luontoliitto, Juhlatykit, Talotuote, Stem&Glory London, Suomen Latu, Helsingin yliopiston Luonnontieteellinen keskusmuseo LUOMUS

Katso lisää kuvituksia näistä kategorioista