Löydä kuvittaja

Miia Puustinen

Hei, kiva kun löysit paikalle!

Olen Miia Puustinen, kuvittaja ja suunnittelija Vantaalta.
Teen mm. kuvituksia, kuosi- ja tuotesuunnittelua, julkitilateoksia, tila- ja konseptisuunnittelua sekä kirjoitan pieniä tekstejä ja tarinoita.

Rakastan kukkia, vanhan ajan charmia, sileitä kallioita ja kaikenlaisia pieneliöitä. Ilmiöiden havainnointi ja ympäriinsä kuljeskelu on tapani inspiroitua: poimin ympäriltäni yksityiskohtia, värejä, muotoja sekä ohimeneviä sattumuksia. Ideoita syntyy myös arjessa 2-vuotiaan lapsen sekä 70-vuotiaan talon ja puutarhan parissa.

Työni keskiössä on luoda tunnelmia kuvien, värien ja erilaisten materiaalien avulla. Kuvissani on usein rönsyileviä luonto- ja kasviaiheita, yksityiskohtaisia pintoja ja vitsikkäitä hahmoja. Tyylilleni tyypillistä on maalauksellinen kädenjälki ja keveä luonnosmaisuus.

Olen hiljattain siirtynyt yrittäjäksi, joten olen kuulolla uusista projekteista!

Tekstiilin, muotoilun (BA) ja visuaalisen tarinankerronnan (MA) opinnot Aalto-yliopistossa sekä työkokemukseni vakituisena suunnittelijana Vallilalla muodostavat vahvan osaamiskombon tarinoiden, taiteiden ja materiaalien maailmasta. Olen suunnitellut paljon kuvioita ja värityksiä eri tuotteisiin (etenkin sisustustekstiilit ja keramiikka) ja tunnen hyvin myös tuotannon tekniset lainalaisuudet.

Vallila, Arabia, Rörstrand, Helsingin kaupunki, Flow-festivaali, Suomen Lanka, Aarrekid, Puuvillatehdas, Into Kustannus, Soupster Family, Innofusor, Aalto-yliopisto