Löydä kuvittaja

Olga Veselovskaya

Hei, olen Olga Veselovskaya, helsinkiläinen kuvittaja, taideopettaja ja sisustusarkkitehti. Luonto ja lajikuvat ovat olleet pitkään pääaiheinani; tekniikkana akvarelli (+kuvankäsittely). Pidän yksityiskohtien tutkimisesta ja piirtämisestä anatomiaa ja kasvitiedettä kunnioittaen. Myös lapsille suunnattu luontokuvitus on minulle sydämenasia: näin syntyy ilmeikäs yhdistelmä realismia ja satumaisuutta.

Asiakkaitteni arvomaailma on minulle tärkeä. Olen mielelläni mukana ympäristöystävällisyyttä ja eettisiä elämäntapoja edistävissä projekteissa. Kun ollaan samalla aaltopituudella, on helppoa eläytyä tilaajan ajatusmaailmaan ja kääntää ideoita kuviksi. Tilaajista tulee usein kanta-asiakkaita ja jopa ystäviä.

Teen säännöllisesti kuvia Sieppo-luontolehteen, Ympäristökasvatuslehteen ja Eläinsuojeluyhdistykselle. Viimeisimmät kuvittamani kirjat ovat Mystinen lipas (A. Yousfi, KustannusZ) ja Lapsen oma retki kasvien salaisuuksiin (A. Hakulinen, Minerva). Työkieleni: suomi, venäjä ja englanti.

Olen erikoistunut eläinten ja kasvien lajikuvitukseen sekä lapsille suunnattuun luontokuvitukseen. Sisustusarkkitehtina piirrän tarkkoja ja tunnelmallisia kuvia vanhoista puurakennuksista. Minua kuvaillaan värimestariksi: osaan luoda intensiivisiä värimaailmoja. Opetan kuvataidetta, mm. vedän työpajoja Gallen-Kallelan museossa. Osallistun jurytettyihin kansainvälisiin akvarellinäyttelyihin.

Helsingin kaupungin Ympäristöpalvelut, Docendo/CrimeTime, Minerva Kustannus, Kustannus Z, Luontoliitto, Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi, Suomen Eläinsuojeluyhdistys, Gallen-Kallelan museo, Kesälahden Kotiseutumuseo, Työeläkeyhtiö Varma, Raduga-kustannusliike (Moskova), Isha Vidhya Schools - Educating Rural India.

”Kiitos aivan ihastuttavasta metsäaukeamasta! Siinä on ihania syvyysvaikutelmia, hirvi näyttäytyy sadunhohtoisen kuninkaana keskellä ja pienet värikkäät lajit ja yksityiskohdat tekevät kuvasta hauskan.” -Marjo Soulanto, Sieppo-luontolehden toimittaja

“Suurkiitos Olga! Kirjailija on todella tyytyväinen kuvituksiin!!! Kukaan kustantamon intialaisista ei usko, ettet ole käynyt Intiassa – he luulevat, että vitsailemme vain.” -Inna Brar, kuvitustiimin koordinaattori / Isha Vidhya Schools - Educating Rural India

“Kiitos työstäsi lasten materiaalin parissa. Homma on sujunut kuin tanssi: kanssasi on ollut ilo tehdä töitä, ja kuvitukset ovat upeita ❤” -Annukka Seppävuori, viestinnän asiantuntija, tuottaja / SEY Suomen eläinsuojelu