Löydä kuvittaja

Pekka Rahkonen

Hei! Olen Pekka Rahkonen, arkkitehdin tutkinnon suorittanut monipuolinen kuvittaja ja sarjakuvataiteilija. Innostuksen ja perustaidot kuvittamiseen hankin 1970- ja 1980-luvulla sekä oppitunneilla että vapaa-ajalla piirtämällä. Olen tehnyt kuvitustyötä 1990-luvulta lähtien ja toiminut päätoimisena kuvittajana vuodesta 2003. Olen kuvittanut mm. tieto- ja oppikirjoja ja lukuisia lehtiä sekä tehnyt sarjakuvia ja viikottaisia pilapiirroksia eri lehtiin.

Palkinnot:
2023 Selkokeskuksen Seesam-palkinto
2008 Pirkanmaan ympäristöpalkinto ja vuoden kotiseutukirjapalkinto teoksesta Tampereen Kaupunkiluonto yhdessä biologi Pertti Rannan kanssa.
1994 1. palkinto Kemin 13. sarjakuvafestivaalien karikatyyrikilpailussa
1994 2. sija Kemin 13. Sarjakuvakilpailun strippisarjassa
1986 2. palkinto Me-lehden sarjakuvakilpailussa

Erityisosaamistani on arkkitehdin koulutukseni ansiosta rakentamiseen ja rakennuksiin liittyvät kuvitustyöt. Lisäksi olen perehtynyt oppimateriaali- ja lapsille suunnattuun kuvitukseen.

Edita Publishing Oy, SanomaPro, Otava, Gummerus, Aamulehti, Ympäristöministeriö, Suomen Diabetesliitto ry, Sley-Media Oy, Karas-Sana Oy, Lastenkeskus ja Kirjapaja Oy, Työterveyslaitos, Kehitysvammaliitto ry, Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepa ry, Lastensuojelun keskusliitto, Kirkkohallitus, Suomen Lähetysseura, Suomen Raamattuopisto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Atria Suomi Oy, Roche Finland Oy, Oy Eli Lilly Finland Ab, Tampere-Seura ry, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos