Hei! Olen Sahar Ajami, helsinkiläinen kuvittaja. Työssäni nautin tarinoiden kertomisesta ja tunteiden kuvittamisesta. Iranissa kasvaessani näin vahvoja naisia taistelemassa oikeuksiensa ja tasa-arvon puolesta, mikä innosti minua luomaan yhteiskunnallisesti vaikuttavia kuvituksia. Kuvitukseni käsittelevät sosiaalisia ja emotionaalisia teemoja sekä ihmisoikeuksia.

Työskentelen kuvataiteen, kuvituksen, graafisen suunnittelun, sarjakuvien ja kuvakirjojen parissa. Olen tehnyt kaikkea lehtikuvitusten ja palkittujen sarjakuvien väliltä. Töitäni on julkaistu lukuisissa kirjoissa ja taidekatalogeissa. Oslon yliopistossa opiskellessani tutkin Henrik Ibsenin näytelmien visuaalisuutta keskittyen naishahmoihin ja kuvittaen heitä. Vuonna 2018 perustin yhdessä viiden muun naisen kanssa Beyond Art Oslon, jonka tarkoituksena on luoda maailmasta parempi paikka taiteen avulla.

Työkieleni ovat englanti ja persia. Minulla on myös perustiedot norjasta ja ruotsista, ja opiskelen tällä hetkellä suomea.

Olen erityisen hyvä lehtikuvituksissa ja sarjakuvissa, ja olen voittanut useita palkintoja näillä aloilla. Olen myös taitava lastenkirjojen ja -lehtien kuvittaja. Töitäni on julkaistu yli 20 kirjassa. Teen paljon piirustuksia, viivapiirroksia ja digitaalisia- ja vektorikuvituksia eri asiakkaille. Graafisena suunnittelijana osaan toteuttaa brändäystä ja visuaalisia ilmeitä.

Cartoon movement, Erlik Oslo -lehti, Utrop (norjalainen monikulttuurinen sanomalehti), Norsk Bibliotekforening (norjalainen kirjastoyhdistys), University of Oslo, MiRA Resource Centre (Oslo), Unica, Jam-e Jam (Iranissa julkaistava sanomalehti), Roshd (lastenlehti)