Kuvittajat ry:n kuluapurahat haussa syyskuun ajan

Apurahat on tarkoitettu ammattikuvittajille matka-, koulutus-, näyttely- ja työhuonekuluihin sekä ammatillisten hankintojen kuluihin.

1.9.2023

Kenelle?

Apurahat on tarkoitettu ammattikuvittajille, myös osa-aikaisesti kuvitusammatissa toimiville. Kuvittajat ry:n jäsenyyttä ei edellytetä, mutta koska apurahat rahoitetaan Kopiosto ry:n keräämistä tekijänoikeuskorvauksista toivomme Kopiostovaltakirjan jättämistä Kuvittajat ry:lle. Kopiosto-valtakirja annetaan Kopioston valtuutuspalvelussa. Mikäli sinun ei ole mahdollista antaa valtakirjaa verkossa, voit ottaa yhteyttä toimistoon info@kuvittajat.fi. Mikäli olet antanut valtakirjan jo Kuvittajat ry:lle, huomaathan, että valtakirjaan on tehty päivityksiä, jotka perustuvat tuoreisiin tekijänoikeuslain muutoksiin. Nämä päivitykset hyväksytään Kopioston valtuutuspalvelussa pankkitunnuksilla.

Milloin?

Hakuaika 1.-30. syyskuuta 2023. Haku sulkeutuu klo 23.59.

Apurahahakemukset käsittelee yhdistyksen hallituksen nimeämä raati, jonka jälkeen päätökset julkistetaan yhdistyksen verkkosivuilla. Apurahan käyttöaika alkaa, kun kuvittajalle on ilmoitettu myönteisestä päätöksestä. Myönnetyt apurahat tulee käyttää ja selvittää 1.9.2024 mennessä.

Mitä?

Kuluapurahat on tarkoitettu matka-, koulutus-, näyttely- tai työhuonekuluihin ja ammatillisten hankintojen kuluihin. Kulut eivät saa olla vielä toteutuneita vaan apurahan käyttöaika alkaa myöntöpäätöksestä. Apurahoja myönnetään yhdelle henkilölle korkeintaan yksi ja korkeintaan 700 euron arvosta. Kuluapurahaa voi hakea vain yhdessä kategoriassa per vuosi.

Kategoriat ovat:

Matka-apurahaa myönnetään matkaan, jonka kulut tositteiden mukaan ylittävät 200e. Matka-apurahaa ei myönnetä päivärahoina tai kilometrikorvauksina. Vasta hakuvaiheessa oleviin residensseihin ei myönnetä matka-avustusta. Matka-apurahaa voi hakea myös messumatkoille tai muihin kansainvälistymispanostuksiin. Ulkomaanmatkojen tekemiseen maata pitkin Pohjoismaiden ja Baltian ulkopuolelle voidaan myöntää max 700 euron matkakulujen lisäksi ilmastosatanen-apuraha eli yhteensä 800 euroa.

Koulutusapuraha myönnetään ammatillisiin täydennyskoulutuksiin, myös verkkokoulutuksiin. Koulutusavustusta ei myönnetä perusopintojen tukemiseen.

Näyttelyapuraha myönnetään ainoastaan kuvitusnäyttelyihin. Hakuvaiheessa oleviin näyttelyihin ei myönnetä avustusta. 

Työhuoneavustus myönnetään työhuoneen vuokra- tai omistuskulujen kattamiseen.

Hankinta-avustus myönnetään ammatillisiin kuluihin esim. laite- tai materiaalihankintoihin. Tietokoneet, tabletit, printterit ja muu elektroniikka ovat tyypillisiä hakukohteita kuten myös eri ohjelmistohankinnat. Sähköpöydät ja työtuolit, kuvitusten säilytyslaatikostot ja muut toimistotyötarvikkeet ovat nekin hyväksyttäviä ammatillisia hankintoja. Perinteisiin kuvittajan työmateriaaleihin kuten esimerkiksi kyniin, maaleihin ja papereihin tai grafiikan tarvikkeisiin ja ammattikirjallisuuden hankkimiseen myönnetään myös apurahoja. Tarvittaessa perustele hakemuksessa miten hankinta liittyy kuvittajan työhösi.

Mitä liitteitä tarvitsen hakemukseen?

Matka-apurahan majoitus- ja matkalipuista tulee esittää hakemuksessa kuluarvio, kuitit liitetään selvitykseen. Näyttely- tai työhuoneavustusta hakiessa liitä hakemukseen mahdollinen vuokrasopimus tai muu laskelma. Hankinta-avustukseen liitä linkki tuotteeseen. Jos olet hankkimassa useita tuotteita, kuten esimerkiksi kyniä ja siveltimiä, lisää näistä laskelma hakemukseen.

Miten?

Kuvittajat ry:llä on käytössä sähköinen apurahajärjestelmä, joka vaatii rekisteröitymisen ennen hakemuksen laatimista. Teknistä tukea saa apurahajärjestelmän kautta. Hakemuksen voi jättää suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Lisätietoa ja tukea

Tutustu kuluapurahan usein kysyttyihin kysymyksiin

Mikäli hakemuksen täyttämisessä tai järjestelmään kirjautumisessa on ongelmia, ota yhteyttä: Jäsenihteeri Emilia Alm, emilia.alm@kuvittajat.fi