Apurahat

Kirjoitusaika: 26.11.2016

Ohjeita ja vinkkejä hakemuksen tekemiseen löydät täältä.

Projektiapurahat

Hakemukseen pääset täältä.

Voit tutustua apurahaprosessiin viime vuoden ohjeiden kautta:

Näin haet Kuvittajien projektiapurahaa työskentelyyn

Kuvittajien apurahoja haetaan sähköisen lomakkeen kautta. Apurahahaun ollessa avoinna lomake on aktiivisena apurahasivulla. Projektiapurahaa voi saada joka toinen vuosi. Viime vuonna (2019) apurahan saaneet voivat hakea apurahaa jälleen vuonna 2021.

Kuka voi hakea Kuvittajien apurahoja?

Apurahat rahoitetaan pääosin Kopiosto-korvauksin, jotka kertyvät kopioidun kuva-aineiston ns. toissijaisesta käytöstä. Kuvittajien apurahat ovat tarkoitettu ammatissa toimiville kuvittajille. Kopiostovaltakirjan jättäminen kuvittajan ominaisuudessa on tärkeää Kuvittajat ry:lle. Kuvittajat ry valvoo tekijöiden puolesta valtuutusten käyttöä Kopiostossa. Voit ladata uudistuneen valtakirjan täältä.

Mihin voit hakea apurahaa?

Kevään projektiapurahat on tarkoitettu luovaan työskentelyyn. Syksyn toiminta-apuraha on ns. kohdeapuraha ja sitä voi käyttää seuraaviin viiteen kategoriaan: laite- tai välinehankinnat (sis. myös esim. ammattikirjallisuus), koulutukset, näyttelyt, matkat tai työhuonekulut. Apurahoilla täytyy aina olla ammatillinen, joko tieteellinen, taiteellinen tai ammatillisiin koulutustarpeisiin liittyvä perustelu.

Kuvittajien työskentelyapurahat 

Projektiapuraha myönnetään yksittäiselle kuvittajalle tai työryhmälle kuvitushankkeisiin ja taiteelliseen työskentelyyn. Valinnat suorittaa edellisen vuoden apurahansaajista koottu kolmijäseninen jury.  Jos apurahansaajan työskentely jatkuu yli neljä kuukautta, hänen on otettava lakisääteinen MyEL-vakuutus. Lisätietoa: http://www.mela.fi/fi/apurahansaajat

Jos kaipaat apua apurahahakemuksen tekemiseen, älä epäröi soittaa Kuvittajien toimistolle ja pyytää apua.

Tiedustelut: sähköpostitse heli.halme (at) kuvittajat.fi, p. 050 5678 434

Raportointi

Apurahansaajan on tehtävä raportti apurahan käytöstä sähköisellä lomakkeella kolmen kuukauden kuluessa apurahan tultua käytetyksi.  Jos apurahaa ei käytetä täysimääräisenä, ylitse jäävä osuus palautetaan Kuvittajat ry:lle 30.9.2019 mennessä. Kuitteja tai kuittikopioita ei lähetetä. Poikkeustapauksissa Kuvittajat ry voi vaatia kuitenkin nähtäväksi alkuperäiset tositteet. Verotukseen liitettävien kuittien tavoin hakijan tulee säilyttää apurahan kuitit/tositteet viisi vuotta apurahan myönnöstä. Keväällä 2019 myönnettyjen projektiapurahojen selvitys tulee jättää 31.5.2020 mennessä. Pääset selvittämään apurahan tästä.

Kuvittajien toiminta-apurahat

Haussa nyt: Toiminta-apuraha 2020, haku päättyy 30.9. Lue lisää täältä.

Ammattikuvittajien matka,- koulutus,- näyttely- ja hankinta-apurahat ovat haettavissa syyskuun ajan. Pääset hakemukseen tästä.  Haettavien apurahojen suuruudet vaihtelevat 200-700 euroon. Apurahoja voi hakea vain ennakkoon.

Vuoden 2020 apurahat ovat käytettävä 30. lokakuuta 2021 mennessä. Voit hakea ainoastaan yhtä apurahatyyppiä hakukerralla.  Huomioon otetaan hakemukset, jotka on jätetty sähköiseen hakuun viimeistään määräpäivänä 30.9.2020 klo 23.55 mennessä. Huomioithan myös, että jättämätön vuoden 2019 toiminta-apurahaselvitys estää tämän vuoden apurahan saannin. Puutteellisia tai myöhästyneitä hakemuksia ei oteta käsittelyyn.

Kuvittajien toiminta-apurahalomake syksy/2019: Apurahaselvitys pitää jättää mahdollisimman pian, mutta kuitenkin 31.10.2020 mennessä sähköisellä lomakkeella.

 

Kuvittajien myöntämät apurahat

2020 toiminta-apuraha

2020 kriisiapuraha

2019 toiminta-apuraha

2019 projektiapuraha

2018 toiminta-apuraha

2018 projektiapuraha

 

Kuvittajien myöntämät apurahat löytyvät vuosittain myös ajankohtaisista uutisista.

 

Share: