Apurahat

Kirjoitusaika: 26.11.2016

Projektiapurahat

Miten haet Kuvittajien projektiapurahaa?

Kuvittajien apurahoja haetaan syksyisin sähköisen lomakkeen kautta. Apurahahaun ollessa avoinna lomake on aktiivisena apurahasivulla. Hakemukseen on liitettävä vähintään yksi projektiin liittyvä luonnos ja selkeä suunnitelma työskentelystä. 

Kuka voi hakea Kuvittajien projektiapurahoja?

Projektiapurahaa voi saada joka toinen vuosi. Apurahat rahoitetaan pääosin Kopiosto-korvauksin, jotka kertyvät kopioidun kuva-aineiston ns. toissijaisesta käytöstä. Kuvittajien apurahat ovat tarkoitettu ammatissa toimiville kuvittajille. Kopiostovaltakirjan jättäminen kuvittajan ominaisuudessa on tärkeää Kuvittajat ry:lle. Kuvittajat ry valvoo tekijöiden puolesta valtuutusten käyttöä Kopiostossa. Voit ladata uudistuneen valtakirjan täältä.

Mihin voi hakea projektiapurahaa?

Projektiapuraha myönnetään yksittäiselle kuvittajalle tai työryhmälle kuvitushankkeisiin ja taiteelliseen työskentelyyn. Valinnat suorittaa edellisen vuoden apurahansaajista koottu kolmijäseninen jury.  Jos apurahansaajan työskentely jatkuu yli neljä kuukautta, hänen on otettava lakisääteinen MyEL-vakuutus. Lisätietoa: http://www.mela.fi/fi/apurahansaajat

Jos kaipaat neuvoja apurahahakemuksen tekemiseen, autamme mielellämme!  info(at)kuvittajat.fi

Projektiapurahan raportointi

Vuoden 2020 apurahansaajan on käytettävä apuraha ja tehtävä raportti apurahan käytöstä sähköisellä lomakkeella 1.9.2021 mennessä.  Jos apurahaa ei käytetä täysimääräisenä, ylitse jäävä osuus palautetaan Kuvittajat ry:lle.

 

Kuluapurahat

Ammattikuvittajien matka,- koulutus,- näyttely- ja hankinta-apurahat olivat haettavissa syksyisin.  Apurahojen suuruudet vaihtelevat 200-700 euroon. Apurahoja voi hakea vain ennakkoon ja ainoastaan yhtä apurahatyyppiä kerrallaan.  Huomioithan, että jättämätön edellisen vuoden kuluapurahaselvitys estää apurahan saannin. Puutteellisia tai myöhästyneitä hakemuksia ei oteta käsittelyyn.

Vuoden 2020 apurahat ovat käytettävä 30. lokakuuta 2021 mennessä ja selvitettävä linkin kautta. Käyttökohteen muutosanomukset osoitetaan Kuvittajat ry:n toiminnanjohtajalle, asta.boman @ kuvittajat.fi.

Kevään 2020 kriisiapurahat tuli selvittää vuoden 2020 loppuun mennessä linkin kautta.  Lomake on auki vielä tammikuun loppuun.

Kuvittajien myöntämät apurahat

2020 Projektiapuraha

2020 Kuluapuraha (ent. Toiminta-apuraha)

2020 Kriisiapuraha

2019 Toiminta-apuraha

2019 Projektiapuraha

2018 Toiminta-apuraha

2018 Projektiapuraha

Kuvittajien myöntämät apurahat löytyvät vuosittain myös ajankohtaisista uutisista.

Ohjeita ja vinkkejä hakemuksen tekemiseen löydät täältä.

Share: