Syksyn 2023 koulutukset

Ilmoittautumislinkit syksyn kursseille avautuvat perjantaina 25.8. klo 9:00. Syksyn teemoina ovat:

LIIKETOIMINTA / LISENSOINTI / PORTFOLIO / BRÄNDI / ANIMOINTI / HAHMOSUUNNITTELU

Ajankohta

25.8.2023

Kuvittajat ry:n jäsenilleen tarjoama koulutus on osallistujille maksutonta. Koulutus rahoitetaan Kopioston keräämillä tekijänoikeuskorvauksilla.

Huomioithan, että:

Kurssit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos haluat ilmoittautua useammalle kurssille, neuvomme aloittamaan kirjautumisen siitä kurssista, joka kiinnostaa sinua eniten.

Lähiopetus ja alle 20 hlölle verkossa järjestettävät kurssit tarjotaan ensisijaisesti varsinaisille jäsenille. Zoomissa järjestettäville yleisöluennoille voivat ilmoittautua myös opiskelija- ja kannatusjäsenet. Opiskelijajäsen voi ilmoittautua myös kaikkien kurssien jonotuslistalle. Jos kurssi ei täyty varsinaisista jäsenistä, pääsevät jonotuslistalta mukaan myös opiskelijajäsenet.

Ilmoittautuminen lähiopetukseen ja pienryhmiin (16 hlö tai alle) on sitova. Teethän mahdollisen peruutuksen viimeistään viikkoa ennen kurssia, niin ehdimme täyttää vapautuneen paikan. Sitä myöhemmin ilman lääkärintodistusta saapuvista peruutuksista perimme käsittelymaksun 20 €. Peruutukset: veera.pekkinen(at)kuvittajat.fi

Suurelle yleisölle järjestettävien Zoom-luentojen peruutuksista ei tarvitse ilmoittaa toimistolle.

Kuvittajat ry noudattaa tapahtumissaan turvallisemman tilan periaatteita. Mikäli koet tai huomaat häiritsevää käytöstä otathan yhteyttä henkilökuntaamme. Mukavia koulutushetkiä!

Koulutuskalenteri

ELOKUU

Patata School 

Englanninkielinen 3D:n & animaation verkkokoulutus itse vapaasti valittuna ajankohtana; välillä elokuu-joulukuu 2023.

Järjestäjä: Patata School

Osallistujamäärä: max 16 hlö

Cabeza Patatan Patata School tarjoaa laajan valikoiman verkkokursseja animaation alkeista oman hahmon luomiseen ja hahmoanimaatioon. Kurssit keskittyvät ilmaisen Blenderin ja maksullisen Cinema 4D:n käyttöön, painottuen Blenderiin.

Tutustu Patata Schoolin kurssitarjontaan >

Näin se toimii:

At Patata School you’ll get tutorials starting from zero, easy to follow, and with practical and beautiful examples. Once you purchase your membership, you’ll automatically get access to the entire Patata School library.

Kuvittajat ry tarjoaa 1 kuukauden Patata School -jäsenyyden 16:lle ensimmäisenä mukaan ilmoittautuneelle kuvittajalle. Kuvittajat kirjautuvat Patata Schooliin itse ja maksavat tässä yhteydessä kurssimaksun (36 €). Kuvittajat ry korvaa ilmoittautumismaksun osallistujille kuittia vastaan. Vapaasti valittavan kurssin/kurssit voi aloittaa itselle sopivimpana ajankohtana vuoden 2023 aikana. Kuukaudessa ehtii ahkera käymään tarjonnasta parikin kurssia läpi. Kuittien palautus maksusuoritusta varten viimeistään 1.12.2023 sähköpostitse: veera.pekkinen(at)kuvittajat.fi

Kurssi on täynnä.

Ilmoittaudu jonotuslistalle >

SYYSKUU

Tehokas portfoliokurssi

Henkilökohtaisen portfolioverkkosivun suunnittelu, rakentaminen ja ylläpito. (Luento + tehtävä + 2 palautetapaamista)

Kouluttaja: teho-opisto.fi

Osallistujamäärä: max 10 hlö

Alkutapaaminen Zoomissa: Tiistai 19.9. klo 18-21
Työpaja: Lauantai 18.11. ja sunnuntai 19.11. klo 10-14

Työpajaosuus toteutetaan lähiopetuksena osoitteessa Fredrikinkatu 61 A 58, Helsinki.

Kurssin tavoitteet: Ymmärrys portfolion merkityksestä omassa yritystoiminnassa ja uusien asiakkuuksien hankinnassa, sekä portfolion konkreettinen kokoaminen asiantuntijan ohjauksessa. Fokus asetetaan jokaisen omien tarpeiden mukaan. Tavoitteena on portfolio, jonka päivittäminen on helppoa ja sujuvaa, jolloin siitä tulee oikea työkalu yritystoiminnan edistämisessä.

Kurssi on kaksiosainen:

Alkutapaamisessa syyskuussa saadaan tietopaketti ja kattava näkemys eri portfoliomuodoista ja -vaihtoehdoista. Tapaamisessa keskustellaan oman toiminimen/yrityksen tarpeista mihin portfolion tulisi vastata. Tapaamisen jälkeen osallistujat alkavat valmistella ja kerätä materiaaleja tulevaa työpajaosuutta varten.

Työpajaosuuden aikana marraskuussa kukin osallistuja aloittaa konkreettisesti rakentamaan omaa portfoliotaan opettajan ohjauksessa. Yhdessä tehden työ lähtee käyntiin ja suurimmat ongelmakohdat saadaan ratkaistua, jonka jälkeen portfolion täydentäminen ja jatkaminen on helppoa. Työpajan aikana opitaan omasta ja muiden prosesseista ja ymmärretään missä omat vahvuudet kuvittajana ovat.

Matkatuki: Korvaamme Helsingissä järjestettävään lähiopetukseen osallistuville, Uudenmaan alueen ulkopuolella asuville jäsenille matkakuluja max 80 euron edestä, edullisimman julkisen matkustusvaihtoehdon mukaan. Rastita ilmoittautumislomakkeeseen, jos olet käyttämässä matkatukea. Matkakuitit ja lisätiedot: emilia.alm(at)kuvittajat.fi

Kurssi on täynnä.


Portfolio Tales: Character Workshop & Portfolio Review for professional illustrators

Kouluttaja: Napa School

14.-15.9.2023

Paikka: Napa Agency, Pursimiehenkatu 13 A 3, Helsinki 

Napa Arts & Licensing Agency – creative agency specializing in illustration – holds a character workshop and a portfolio & brand review for professional illustrators, together with teacher and artist Jenni Saarenkylä from the Arts University Bournemouth.

The two day event includes a well known service of Napa Agency: portfolio & brand review. For the first time it will be held with a specific theme, as we focus on how to write a good artist story. On the second day of the event illustrators will attend a character workshop called “Once upon a creature” held by Jenni Saarenkylä. The event will end with an after work party, where the participants get to know each other and the agents & artists of Napa Agency.

Kurssi on täynnä.

Liiketoiminnan perusteet 

Kouluttaja: Heikki Laaninen

Perjantai 29.9.2023 klo 13:00-14:30 

Zoom-koulutus

Osallistujamäärä max 100 hlö

Oletko uusi kuvitusalalla? Ota liiketoiminnan perusteet haltuun! Koulutuksessa käydään läpi kuvittajan liiketoiminnan perusteita ja ansaintamalleja: Kuinka kuvitustyötä hinnoitellaan, mistä kannattaa sopia ja mitä erilaisia liiketoimintamalleja kuvittajalla voi olla käytössään. Koulutuksessa sivutaan myös myyntityötä ja asiakkaiden kanssa neuvottelemista.

Heikki Laaninen on liiketoiminnan kehityksen ja lisensoinnin ammattilainen vahvalla kansainvälisellä taustalla erikoistuen erityisesti luoville aloille. Laaninen on työskennellyt mm. designtoimistossa Hollannissa, Rovio Entertainmentilla, oman agentuurin perustajana ja yrittäjänä. Laaninen on myös AGMA Ry:n entinen puheenjohtaja.

Ilmoittaudu Zoom-koulutukseen >

LOKAKUU

Henkilöstä brändiksi -luento 

Luennoitsija: Evelin Kask

Keskiviikko 4.10.2023 klo 11:00-11:40 

Zoom-luento 30 min + 10 min kysymyksille.

Osallistujamäärä max 100 hlö

Brändi on kokonaisuus, jota tietoisesti rakennetaan ja hallitaan. Vaikka henkilöbrändi pohjaa nimensä mukaisesti henkilöön ja tämän vahvuuksiin, täytyy brändin rakentamisessa ja jalkauttamisessa hyödyntää kokonaisvaltaista ajattelua. Henkilöstä brändiksi -luennossa pureudutaan brändinrakennuksen kolmeen keskeiseen vaiheeseen: operatiiviseen, strategiseen ja visionääriseen. Luento avaa brändinrakennusta henkilöbrändin näkökulmasta ja antaa eväitä oman brändin systemaattiselle tarkastelulle. 

Evelin Kask on brändistrategi ja luova suunnittelija. Hänellä on pitkä strategisen markkinoinnin kokemus niin mainostoimistoista kuin yrittäjänä. Evelinin asiakkaita ovat olleet lukuisat tunnetut brändit kuten Fazer, Arabia, Helsingin kaupunki, Hartwall Novelle ja Jyväskylän yliopisto.

evelinkask.com

Ilmoittaudu Zoom-luennolle >

Syventävä henkilöbrändäys -työpaja

Ohjaaja: Evelin Kask

Aika: Keskiviikko 4.10.2023 klo 13:00-15:30 

Paikka: Luova kulma, Hakaniemenkatu 5, Helsinki

Työpaja 2,5 t + henkilökohtainen kirjallinen palaute työsuunnitelmiin sähköpostitse.

Osallistujamäärä max 16 hlö

Syventävä henkilöbrändäys -työpaja vie aamupäivän zoom-luennon oppeja käytäntöön. Työpajassa tehdään käytännön harjoitteita, jotka vastaavat muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

  • Millaisista osista henkilöbrändi rakentuu?
  • Millainen on oma ihanneasiakkaani? Ketä yritän puhutella? 
  • Visio: missä haluan olla 3–5 vuoden päästä?
  • Millä tavalla brändi viedään käytäntöön? Miten brändiä ylläpidetään?

Jokainen osallistuja saa kouluttajalta henkilökohtaisen palautteen sähköpostiin työpajan jälkeen.

Matkatuki: Korvaamme tähän Helsingissä järjestettävään lähiopetukseen osallistuville, Uudenmaan alueen ulkopuolella asuville jäsenille matkakuluja max 80 euron edestä, edullisimman julkisen matkustusvaihtoehdon mukaan. Rastita ilmoittautumislomakkeeseen, jos olet käyttämässä matkatukea. Kuitit ja lisätiedot matkatuesta: emilia.alm(at)kuvittajat.fi

Huom. Saman aamupäivän Henkilöstä brändiksi -luento toimii alustuksena työpajaan ja sitä suositellaan kaikille työpajaan osallistuville. Kauempaa matkustavat voivat seurata Zoom-luentoa Kuvittajat ry:n tai Luovan kulman tiloissa. Lisätiedot: veera.pekkinen(at)kuvittajat.fi

Kurssi on täynnä.

Ilmoittaudu jonotuslistalle >

Kuvitusten käyttöoikeudet 

Kouluttaja: Heikki Laaninen

Perjantai 27.10.2023 klo 13:00-14:30 

Zoom-koulutus

Osallistujamäärä max 100 hlö

Koulutuksen aiheena jokaiselle kuvittajalle tärkeät kuvitusten käyttöoikeudet, ja niiden hinnoittelu, hallinta ja myynti. Koulutuksessa perehdytään käyttöoikeuksiin, pohditaan niiden myyntiin liittyviä liiketoiminnallisia kysymyksiä, sekä tarkemmin lisensointia ja sen hallinnointia.

Heikki Laaninen on liiketoiminnan kehityksen ja lisensoinnin ammattilainen vahvalla kansainvälisellä taustalla erikoistuen erityisesti luoville aloille. Laaninen on työskennellyt mm. designtoimistossa Hollannissa, Rovio Entertainmentilla, oman agentuurin perustajana ja yrittäjänä. Laaninen on myös AGMA Ry:n entinen puheenjohtaja.

Ilmoittaudu Zoom-koulutukseen >

MARRASKUU

Mestarikurssi

Ohjaaja: Juan Molinet

Hahmosuunnitteluun keskittyvä mestarikurssi alkaa Juan Molinetin töitä esittelevällä avoimella yleisöluennolla. Luentoa seuraavina päivinä Molinet opastaa kuvittajia hahmosuunnittelun saloihin intensiivityöpajassa. Työskentely tapahtuu käsin sekä omilla laitteilla.

Yleisöluento on avoin kaikille. Ennakkoilmoittautuminen.

Voit ilmoittautua työpajaosuuteen jos olet Kuvittajat ry:n varsinainen jäsen, etkä ole osallistunut järjestämiimme Mestarikursseihin viimeisen kahden vuoden aikana. (2022 Beatrice Allemagna, 2021 Charlotte Mei)

Juan Molinet on Buenos Airesissa syntynyt kuvittaja, hahmosuunnittelija ja AD, joka asuu ja työskentelee Berliinissä. Hänen asiakkaisiinsa kuuluvat mm. Unicef, The Guardian (UK), Le Monde (FR), Disney XD (US), Unilever (US), Cartoon Network (US), Nickelodeon (US), Nescafé (CAN), Pictoplasma (GER), Godaddy (US), Oyedrops (NORWAY), Molinos Rio de la Plata (AR), Gallo Oro (AR), Cadbury (US) ja Liza Aceite (BRA).

lebureau.tv

Avoin yleisöluento

Max 100 hlö

Aika: ke 22.11. klo 12:00-13:00

Paikka: Kookoksen Auditorio 1, Haapaniemenkatu 6, Helsinki.

Auditorio sijaitsee Teatterikorkeakoulun päärakennuksen ensimmäisessä kerroksessa katutasossa. Rakennus on esteetön.

Ilmoittaudu Mestarikurssin yleisöluennolle >

Intensiivi-workshop

Max 12 hlö

Aika: to 23.11.-pe 24.11. klo 10-17

Paikka: Luova kulma, Hakaniemenkatu 5, Helsinki

Kuvittajat ry tarjoaa osallistujille lounaan ja iltapäiväkahvin.

Matkatuki: Korvaamme tähän Helsingissä järjestettävään lähiopetukseen osallistuville, Uudenmaan alueen ulkopuolella asuville jäsenille matkakuluja max 80 euron edestä, edullisimman julkisen matkustusvaihtoehdon mukaan. Rastita ilmoittautumislomakkeeseen, jos olet käyttämässä matkatukea. Kuitit ja lisätiedot matkatuesta: emilia.alm(at)kuvittajat.fi

Mestarikurssin workshop on täynnä.

Ilmoittaudu jonotuslistalle >

SUOSITTELEMME

Näin kirjoitat hyvän lehdistötiedotteen -opas

STT viestintäpalvelut 

Koulutuskokonaisuudet suunnitellaan jäsenten toiveiden pohjalta. Yksi toive on ollut parempi pr-osaaminen ja lehdistötiedotteen laatiminen. Suosittelemme tutustumista kattavaan, maksuttomaan, verkosta ladattavaan oppaaseen. Kun lataat oppaan, saat automaattisesti lisää tietoa myös STT viestintäpalveluiden muista palveluista sähköpostiisi.

MUISTA MYÖS

Syksyn kuvittajaklubit tarjoavat apua luovassa työssä jaksamiseen, vertaistukea portfolion laatijalle, sekä monialaista verkostoitumista.