Syksyn 2023 Kuvittajaklubit

Teemoina:

PORTFOLIO / VERKOSTOITUMINEN / KUVITUS & TEKSTI / KANSAINVÄLISYYS / TYÖSSÄ JAKSAMINEN

Ajankohta

25.8
-
8.12.2023

Kuvittajaklubi Helsinki

Vetäjä Piia Keto

ke 13.9. klo 17-19 Kuvittajaklubi Hämeentiellä: Portfolioklubi

Tervetuloa portfolioklubille ke 13.9. klo 17–19 Kuvittajat ry:n toimiston alakertaan (Hämeentie 28) & etänä. Ennakkoilmoittautuminen.

Kokoonnutaan tekemään portfolioita ja pohtimaan portfolion rakentamisen parhaita käytäntöjä Kuvittajat ry:n uudistuneilla nettisivuilla. Voit kysellä illan aikana kollegoiden mielipiteitä työnäytteistä, kertoa parhaat vinkkisi ja tuoda esiin pulmia, jotka Kuvittajat ry voi viestiä edelleen sivuston rakentajalle. 

Jos et ole vielä aloittanut portfolion tekemistä, tämä voi olla juuri se hetki, kun tartut toimeen! Tuo mukaan oma läppäri, tabletti tms., jolla haluat portfoliota tehdä. On hyvä varata käden ulottuville esim. 15 kuvan kuvakansio. Ota mukava asento ja aletaan hommiin. Painetaan sitä julkaise-nappia yhdessä!

Mukana klubilla ovat monipuolisia kuvitustöitä tehnyt Piia Keto, Kuvittajien Emilia Alm sekä portfolioiden tekstien oikoluvusta ja käännöksistä vastaavat Jonna Rantamäki ja Stella Sironen. Paikalle mahtuu noin 10 kuvittajaa ja osallistumaan pääsee myös etäyhteydellä. Pientä tarjoilua. Tilaisuuden kieli on suomi, mutta kysymyksiä ja ajatuksia voi esittää myös englanniksi. 

Ilmoittaudu Portfolioklubiin livenä Hämeentiellä >

Ilmoittaudu mukaan Portfolioklubiin etäyhteydellä >

Aikataulu

klo 17–17.30 / järjestäjät esittäytyvät ja kertovat portfolioista omista näkökulmistaan:

Piia – portfolion merkitys kuvittajalle

Jonna – portfoliosivuston uudistus, tekstikentät ja niiden merkitys

Stella – tekstien oikoluku, EN-puolen näkymä

Emilia – uudistuneen portfoliosivuston käyttäminen kuvittajan näkökulmasta

n. klo 17.30–19.00 / kysymyksiä ja keskustelua & portfolioiden tekemistä yhdessä.

Muistathan, että tänä vuonna portfolioihin voidaan panostaa erityisellä tavalla Next Generation EU -rahoituksen ansiosta. Portfolio kannattaa päivittää nyt, niin saat parhaan hyödyn hankkeen tuomista mahdollisuuksista! Portfolion lisäämisestä yhdistyksen verkkosivuille on tehty uuden sivuston myötä maksutonta.

Portfolio-ohjeet hukassa? Päivittyvät portfolio-ohjeet löytyvät täältä. Portfolioiden UKK täällä.

ke 11.10. klo 18-20 Kuvittajaklubi Kruununhaassa:

Yhdistyksen perustajajäsen, kuvittaja Mika Launis avaa Meritullinkadulla sijaitsevan työhuoneensa oven klubilaisille. Keskustelua ja verkostoitumista jatketaan Café Encantossa. Lisätietoa tulossa.

ke 29.11. klo 18-20 Kuvittajaklubi Tekstin talossa:

Kuvittajien ja kirjailijoiden yhteinen klubi-ilta. Yhteistyössä Tekstin talo. Lisätietoa tulossa.

Kuvittajaklubi Tampere


Tampereen kuvittajaklubi kokoontuu Kulttuuritalo Laikussa 12.9.2023 klo 17 alkaen. Tapaamisen aloituksessa keskitymme näyttelyn pohdintaan, koska olemme saaneet näyttelyajan Laikun Galleriaan 17.2.-24.3.2024. Millaisen näyttelykokonaisuuden haluamme luoda? Tiettyjä suuntaviivoja jo on, mutta voimme keskustella niistä lisää. Voimme siirtyä Laikusta Lastenkirjainstituutin (LKI) tiloihin jatkamaan tapaamista. Samalla mietimme syksyn muuta klubiohjelmaa.

Laikku löytyy osoitteesta Keskustori 4, 33100 Tampere.
LKI sijaitsee Tampereen keskustassa osoitteessa Puutarhakatu 11 A 2. krs.
Tervetuloa mukaan läheltä ja kaukaa!

Ennakkoilmoittautuminen:
Jani Ikonen, p. 044 722 5878 (tekstari/soitto) tai ini.jakonen(at)gmail.com

Kuva: Maria Leskinen

Kuvittajaklubi ulkomailla

Vetäjä Maria Leskinen

SYKSYN TEEMA: TYÖSSÄ JAKSAMINEN

  1. Maria Leskinen (Brasilia) ja Mari Luoma (Saksa) 25.8. klo 18-19 Suomen aikaa.
  2. Ture Ekroos (Kanada): 22.9. klo 18-19 Suomen aikaa.
  3. Paula Garcia (Suomi): 20.10. klo 18-19 Suomen aikaa.
  4. Nadja Sarell (Suomi): 17.11. klo 18-19 Suomen aikaa.
  5. Carla Ladau (Espanja): 8.12. klo 18-19 Suomen aikaa.

Kuvittajat ulkomailla-klubit toteutetaan Meet-videotapaamisina ja ne on suunnattu kaikille Kuvittajat ry:n jäsenille. Klubeissa kuullaan ja jaetaan kokemuksia työskentelystä ulkomailla ja/tai ulkomaisille asiakkaille. Syksyn 2023 teema on osallistujien toivomuksesta psyykkinen jaksaminen luovalla alalla.

Elokuun klubissa Brasiliassa asuva kuvittaja sekä kuvataiteen ja psykologian aineenopettaja Maria Leskinen kertoo omakohtaisin esimerkein ja psykologiaan pohjaten, miten voi tunnistaa alkavan uupumuksen merkit ja kuinka ylläpitää tasapainoista työkykyä luovalla alalla. Saksassa kuvitustyötä tekevä Mari Luoma herättää keskustelua siitä, millaista on tehdä kuvittajan työtä ulkomailla ilman turvaverkkoja. Varaamme aikaa myös yleiselle keskustelulle teemaan liittyen.

Ilmoittaudu klubiin sähköpostitse: marialeskinen.art@gmail.com 25.8. klo 12 mennessä. 

Tervetuloa myös liittymään Kuvittajat ry:n jäsenille suunnattuun, suljettuun FB-ryhmään Kuvittajat ulkomailla. Ryhmä on ulkomailla asuvien suomalaisten kuvittajien ja Suomeen ulkomailta muuttaneiden, sekä kaikkien kansainvälisyydestä kiinnostuneiden kuvittajien keskusteluryhmä.