Kuvittaja-lehtiä pöydällä, päällimmäinen kuvitus: Antti Kalevi

Haussa: Toimituspäällikkö / Viestinnän asiantuntija (sijaisuus)

Haluaisitko olla mukana nostamassa esiin kotimaista kuvitusalaa? Tekemässä arvostettua kulttuurilehteä ja raikasta markkinointi- ja vaikuttamisviestintää?Hae meille viestinnän asiantuntijan sijaiseksi!

Kuvittajat ry:n projektiapurahat haussa

Kuvittajat ry jakaa 115 000 euron edestä apurahoja kuvitusprojekteihin. Projektiapurahojen hakuaika on 1.4.‒30.4.2024. Samaan aikaan avautuu apurahahaku myös kuvitusalaa laajasti hyödyttäville hankkeille.
Kuvittaja Jari Elsilä: Kuvitus, mustavalkoinen pilapiirros

Lehtikuvituksille luodaan omaa arkistoa

Grafia, Kuvittajat ry ja Journalistisen kulttuurin edistämissäätiö (JOKES) ovat aloittamassa pilottihanketta kansallisen lehtikuvitusarkiston perustamiseksi. Arkiston kodiksi kaavaillaan Museoviraston kuvakokoelmien Journalistista kuva-arkistoa JOKAa, jonne on tallennettu jo yli 20 miljoonaa suomalaista lehtikuvaa.

Kopiosto varmistaa, että teosten kopioinnista maksetaan korvaus

Oppilaitoksille, yrityksille ja yhteisöille tarjotut oikeusvarmat käyttöluvat varmistavat, että teosten vastuullinen kopioiminen on vaivatonta. Kattavilla käyttöluvillaan Kopiosto varmistaa luovalle alalle kuuluvat korvaukset teosten käytöstä.
Kuvittajat ry:n palkittu verkkosivusto ja portfoliosivusto

Kuvittajat.fi palkittu Suomen suurimmassa digikilpailussa

Kuvittajat ry:n verkkosivu-uudistus on Grand One -kilpailun voittaja.
Kuvittajat ry Kuvataiteen talon jäseneksi.

Kuvittajat ry mukaan Kuvataiteen taloon

Kuvataiteen talon tavoitteena on saada lukuisat eri taiteilijaorganisaatiot ja galleriat saman katon alle.

Ei enää leikkauksia kuvitukseen ja sarjakuvaan

Kuvakirjojen ja sarjakuvien merkitys kotimaiselle kirjallisuudelle ja lukutaidon edistämiselle on suuri. Nyt alalle osuu kohtuuttomia iskuja useasta suunnasta.
Hyvät käytännöt kustannussopimuksissa

Kuvittajat ry ja Suomen Kustannusyhdistys sopivat hyvistä käytännöistä kustannussopimuksissa

Muistilistan tarkoituksena on edistää sujuvaa kanssakäymistä ja reilua peliä kuvittajan ja kustantajan kustannussopimussuhteissa.
Kuvittaja Tuomas Kärkkäinen, kuvitus aiheesta kulttuuripoliittinen selonteko

Kuvittajat ry:n esitykset kulttuuripoliittiseen selontekoon

Keväällä 2024 laaditaan kansallinen kulttuuripoliittinen selonteko. Kuvittajat ry esittää siihen kirjauksiksi kolmea toimenpidettä kotimaisen kuvitusalan elinvoimaisuuden ja luovan talouden nousun edistämiseksi.
Löydä kuvittaja tai käyttövalmis kuvitus portfolioiden kautta. Animoidussa GIFissä on 16 kuvittajaa esiteltynä, jokaiselta näytillä yksi kuvitus.

Suomalaiset kuvittajat samalla sivustolla

Kuvittajat ry vastaa kysynnän kasvuun: uusittu sivusto tavoittelee laajaa suomalaista ja kansainvälistä yleisöä. Uusittu kuvittajat.fi/portfoliot…