Avoin haku: Residenssit Ateenassa ja Taalintehtaalla

Matkahaaveita lähelle tai kauas? Kuvittajat ry tarjoaa yhdelle onnekkalle kuvittajalle asumiskustannukset maaliskuuksi Ateenaan ja toiselle toukokuussa Kemiönsaaren Norpas-residenssiin. Haut ovat auki 30.11.2022 asti.

2.11.2022

Matkahaaveita lähelle tai kauas? Kuvittajat ry tarjoaa yhdelle onnekkalle kuvittajalle asumiskustannukset maaliskuuksi Ateenaan ja toiselle toukokuussa Kemiönsaaren Norpas-residenssiin. Haut ovat auki 30.11.2022 asti. 

Teksti: Kuvittajat ry Kuvat: Norpas & Koroneos-talo

Residenssihaku: Maaliskuuksi Ateenaan?

Kuvittajat ry julistaa hakuun ammattikuvittajien residenssijakson maaliskuulle 2023 Ateenassa Gizin kaupunginosassa sijaitsevaan huoneistoon. Haussa suositaan kuukauden residenssijaksoa, mutta myös kahden viikon jaksot ovat mahdollisia. Kuvittajat ry:n jäsenelle residenssi on ilmainen. Ammattikuvittajan joka ei ole jäsen on mahdollista hakea residenssiä tuettuun hintaan 300e/kk. Residenssiin voi ottaa mukaan yhden vieraan lisämaksusta 25e/viikko. Matkustus- ja oleskelukustannuksista hakija vastaa itse. Hakeminen tapahtuu lomakkeella ja haku on auki 30.11.2022 klo 23.59 saakka.

Huoneisto (43m2) sijaitsee Suomen Ateenan-instituutin ylläpitämässä kuusikerroksisessa asuntolassa, jossa on kalustettuja huoneistoja tutkijoiden ja opiskelijoiden käyttöön. Tiedeinsituutin taiteilijahuoneistoon kuuluu työhuone-olohuone, makuuhuone, keittiö, kylpyhuone ja parveke-terassi. Yhteistiloihin kuuluvat kattoterassi, pesutupa, seminaarihuone ja oleskelutila. 

Lisätietoa hakulomakkeessa ja kuvittajien blogikirjoituksista: 

Residenssihaku: Keväällä Kemiönsaareen?

Kuvittajat ry julistaa hakuun ammattikuvittajien lähiresidenssijakson Kemiönsaarella toukokuussa, 1-17.5.2023.  Norpaksen residenssiasunto sijaitsee Taalintehtaan vanhassa ruukkikylässä omaleimaisissa kaksikerroksissa luhtitaloissa, jotka rakennettiin alun alkaen työläisasunnoiksi 1800-luvun lopulla. Suomenruotsalaisen kulttuurin, ruukki- sekä modernin terästeollisuuden sekä saariston ja maaseudun sekoitus tuovat oman leimansa ruukkikylälle.

Residenssikuukausi on valitulle Kuvittajat ry:n jäsenelle ilmainen. Muut residenssikulut ovat omakustantaisia. Jos valittu ei ole jäsen on residenssijakson tuettu hinta 200e. Mukaan saa ottaa kumppanin, perheen ja lemmikitkin. Residenssiin haetaan hakemuslomakkeella  ja hakuaika residenssiin päättyy 30.11.2022 klo 23.59. Lisätietoa residenssin verkkosivuilla.

Kuvittajat ry:n residenssitoiminta on rahoitettu Kopioston keräämistä tekijänoikeuskorvauksista.