Kuvittajat ry:n projektiapurahat haussa

Kuvittajat ry jakaa 115 000 euron edestä apurahoja kuvitusprojekteihin. Projektiapurahojen hakuaika on 1.4.‒30.4.2024. Samaan aikaan avautuu apurahahaku myös kuvitusalaa laajasti hyödyttäville hankkeille.

1.4.2024

Kuvittajat ry jakaa tänä vuonna 115 000 euron edestä apurahoja kuvitusprojekteihin. Apurahan kuukausisumma on 2500 euroa ja apurahaa voi hakea 1–3 kuukauden työskentelyyn. Apurahat myönnetään yksittäisille ammattikuvittajille tai työryhmille taiteelliseen työskentelyyn (vain työhön, ei kuluihin). Myös alalle juuri tulleita ammattikuvittajia rohkaistaan hakemaan. Valinnat tekee kolmehenkinen asiantuntijaraati toukokuun 2024 aikana.

Apurahat jaetaan Kopioston keräämistä tekijänoikeuskorvauksista.

Tutustuthan hakuohjeisiin huolellisesti. Hakuohjeiden lopussa on ohjeet myös kuvitusalaa laajasti hyödyttävien hankkeiden apurahojen hakemiseen.

Hakuohjeet

Kuka voi hakea projektiapurahaa ja minkälaiseen projektiin?

Ammatissa toimiva kuvittaja tai työryhmä voi saada projektiapurahaa korkeintaan joka toinen vuosi. Projektin on oltava kuvituspainotteinen, mutta siihen voi liittyä myös monialaisia, kaupallisia tai tutkimuksellisia elementtejä. Projekti (tai se pitkän projektin osatoteutus, johon olet hakemassa apurahaa) voi alkaa aikaisintaan kesäkuussa 2024 myönnön jälkeen.

Tietoa puoltavista tekijöistä

Kuvittajat ry:n apurahat ovat avoimia kaikille kuvitusalan ammattilaisille, taustasta riippumatta. Toivomme erityisen monipuolisia apurahahakemuksia mahdollisimman moninaiselta hakijajoukolta.

Kopiosto-valtakirjan jättäminen kuvittajan ominaisuudessa on tärkeää Kuvittajat ry:lle ‒ se mahdollistaa yhdistyksen apurahojen jaon. Kopiosto-valtakirjan voi antaa sähköisessä muodossa rekisteröitymällä Kopioston valtuutuspalveluun. Mikäli sinun ei ole mahdollista antaa valtakirjaa sähköisenä, voit ottaa yhteyttä toimistoon info@kuvittajat.fi.

Oman valtakirjatilanteen voi tarkistaa samasta osoitteesta tai Kopioston oikeudenomistajapalveluista. Hakijan ei ole välttämätöntä olla valtakirjan antanut tai Kuvittajat ry:n jäsen, mutta molemmat voivat olla puoltavia tekijöitä raadin arvioinnissa muuten tasaväkisten hakemusten kohdalla.

Millainen on hyvä hakemusteksti?

Hakemiseen tarvitset napakan ja selkeän projektikuvauksen. Hakemusteksti vastaa ytimekkäästi kysymyksiin:

  • Mikä projekti on, miten se toteutetaan ja millä aikataululla.
  • Kerro yhteistyökumppaneista ja olemassa olevasta rahoituksesta.
  • Perustele, mikä projektissa on erityistä esimerkiksi visuaalisen kielen, sisällön tai yhteistyön kautta – miksi sitä kannattaisi tukea projektiapurahalla.
  • Voit halutessasi mainita, jos kuulut kuvitusalalla tai yhteiskunnassamme aliedustettuun ryhmään tai vähemmistöryhmään tai jos projektillasi on erityistä merkitystä kuvitusalan moninaisuudelle. Asiantuntijaraadin ohjeistus on ottaa tämä huomioon muuten tasaväkisiä hakemuksia vertailtaessa.

Millainen kuvaliitteen tulisi olla?

Voit liittää hakemukseen luonnoksia, valmiita kuvia ja esimerkkejä siitä tyylistä, jolla haluaisit toteuttaa projektin. Kuvanäytteitä tulee olla 2–6 kpl. Täytä hakemus huolellisesti ja tarkista, että siinä on asiaankuuluvat liitteet.

Sivuhaku: Kuvitusalaa laajasti hyödyttävät hankkeet

Huhtikuun ajan voi hakea rahoitusta myös kuvitusalaa laajasti hyödyttäville hankkeille, esimerkiksi festivaaleille, tapahtumille, julkaisuille, näyttelyille tai kehittämishankkeille. Hanke voi olla monialainen, mutta Kuvittajat ry:ltä voi hakea rahoitusta vain kuvitusalaa suoraan koskevaan ja edistävään hankeosuuteen. Apurahat hankkeille ovat nekin suuruudeltaan 2500–7500 euroa.

Hae projektiapurahaa

Haku alkaa 1.4. ja päättyy 30.4.2024 klo 23.59.

Kuvittajat ry käyttää sähköistä apurahajärjestelmää, joka vaatii kirjautumisen tai rekisteröitymisen ennen hakemuksen laatimista. Teknistä tukea saa apurahajärjestelmän kautta viestillä. Hakemuksen voi jättää suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Kuvittajat ry poistaa hakemukset liitteineen, kun niiden säilyttämiseen ei ole tarvetta apurahamyöntöjen, tilastoinnin tai tutkimuksen kannalta. Apurahaselvityksiä säilytetään pitkäaikaisesti tilastointitarkoituksessa.

Kysyttävää projektiapurahahausta?

Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin täällä.

Tarvitsetko lisää neuvoja apurahan hakemiseen?

Jos sinulla on kielellisiä tai muita haasteita tai kysymyksiä hakemuksen täyttämisestä tai ongelmia haun saavutettavuudessa, ota yhteyttä: emilia.alm@kuvittajat.fi. Autamme ja annamme lisätietoa mielellämme.